Свято буде зіпсоване: чому не можна зберігати шампанське в холодильнику
Свято буде зіпсоване: чому не можна зберігати шампанське в холодильнику

Свято буде зіпсоване: чому не можна зберігати шампанське в холодильнику

Перед святами важливо знати, як зберігати шампанське.

Ви дізнаєтеся:

Всупереч поширеній думці, тривале зберігання шампанського в холодильнику не рекомендується, оскільки низькі температури і часте відкривання дверцят можуть пошкодити структуру напою і його аромат.

Главред детально розібрався, чи можна ставити шампанське в холодильник і як правильно охолоджувати напій.

Що буде, якщо шампанське покласти в морозилку?

Морозилка - зовсім не підходяще місце для шампанського. Оскільки рідина при замерзанні розширюється, існує ризик, що пляшка просто трісне, а сам напій втратить свою вишуканість, пише портал Sante+.

Морозильна камера не дає змоги контролювати температуру рівномірно, а різке охолодження може змінити хімічний склад шампанського і призвести до його деградації.

Як правильно охолоджувати шампанське?

Ідеальний спосіб охолодження шампанського - залишити його на 30 хвилин у відрі з льодом перед подачею на стіл. Такий підхід допоможе зберегти смак і текстуру напою найкращим чином, і ви зможете насолодитися свіжістю та ігристістю шампанського.

Як зберігати шампанське?

Шампанське слід зберігати в прохолодному, захищеному від світла місці за температури близько 10°C. Якщо ви плануєте відкрити пляшку того ж дня, то можна залишити її в холодильнику на дві-три години перед подачею.

Але тримати шампанське в холоді постійно - не найкраща ідея. Зберігання в холодильнику може призвести до втрати смакових якостей і порушення структури бульбашок.

Santé+ Magazine

Santé+ Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже понад десять років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але пізніше його випустили в цифровій версії.

Джерело матеріала
loader
loader