Ви дізнаєтеся:
Всупереч поширеній думці, тривале зберігання шампанського в холодильнику не рекомендується, оскільки низькі температури і часте відкривання дверцят можуть пошкодити структуру напою і його аромат.
Главред детально розібрався, чи можна ставити шампанське в холодильник і як правильно охолоджувати напій.
Що буде, якщо шампанське покласти в морозилку?
Морозилка - зовсім не підходяще місце для шампанського. Оскільки рідина при замерзанні розширюється, існує ризик, що пляшка просто трісне, а сам напій втратить свою вишуканість, пише портал Sante+.
Морозильна камера не дає змоги контролювати температуру рівномірно, а різке охолодження може змінити хімічний склад шампанського і призвести до його деградації.
Як правильно охолоджувати шампанське?
Ідеальний спосіб охолодження шампанського - залишити його на 30 хвилин у відрі з льодом перед подачею на стіл. Такий підхід допоможе зберегти смак і текстуру напою найкращим чином, і ви зможете насолодитися свіжістю та ігристістю шампанського.
Як зберігати шампанське?
Шампанське слід зберігати в прохолодному, захищеному від світла місці за температури близько 10°C. Якщо ви плануєте відкрити пляшку того ж дня, то можна залишити її в холодильнику на дві-три години перед подачею.
Але тримати шампанське в холоді постійно - не найкраща ідея. Зберігання в холодильнику може призвести до втрати смакових якостей і порушення структури бульбашок.
Santé+ Magazine
Santé+ Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже понад десять років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але пізніше його випустили в цифровій версії.