Девайс люблять завдяки тому, що в ньому смажать продукти з мінімальною кількістю олії, пише 24 Канал з посиланням на Express. Аерогриль зберігає природний смак та всі корисні й поживні речовини в стравах.
Його особливість в тому, що він забезпечує продуктам хрустку скоринку зверху, яка майже не містить жиру. Втім є певний мінус цього приладу, оскільки не всі продукти в ньому можна готувати. Експерти вже визначили 5 з них, від приготування яких варто відмовитися.
Соуси
Не варто в аерогрилі готувати страви, в яких входить багато соусу, оскільки потужний потік повітря розбризкає його по всій внутрішній поверхні, а це призведе до пошкодження приладу. Для приготування болоньєзе чи чилі конкарне краще використовувати мультиварку, чи каструлю з кришкою.
Продукти в клярі
Не варто готувати в аерогрилі продукти в клярі. Найкраще їм підходять спеціальні фритюрниці, які забезпечать рівномірне просмажування й хрустку скоринку. Аерогриль не має такого шару олії, тому кляр може стекти й накопичитися на дні, а це призведе до пошкодження пристрою.
Попкорн
Аерогриль не має достатньої температури для приготування попкорну. Прилади не можуть розігрітися настільки, щоб попкорн почав традиційно вибухати. Особливо небезпечним є те, що ядра можуть застрягнути в елементах приладу й можуть призвести до замикання. Попкорн найкраще готувати в мікрохвильовці чи в спеціальному девайсі, який призначений для його приготування.
Попкорн не можна готувати в аерогрилі / Фото Pexels
Броколі
Вам це може здатися нелогічним, втім броколі краще готувати на пательні чи в духовці. Овоч може швидко висохнути під дією конвекційного тепла, тож стане гірким й несмачним. Це призведе до його зневоднення й зміни смаку.
Рис та макарони
Ці продукти треба попередньо варити у воді. В аерогрилі варити їх не можна, оскільки його функція в запіканні чи обсмажуванні продуктів. Недостатня кількість води призведе до того, що вони будуть наполовину сирими. Втім в аерогрилі макаронам можна надати скоринку, але перед тим їх треба відварити.
Якщо правильно використовувати аерогриль, то він прослужить вам надовго й не зіпсує ніяких страв, а сам пристрій не буде пошкоджений від неправильних продуктів й з ним не виникне жодних небезпечних ситуацій.