Різдвяний піст: графік харчування по дням
Різдвяний піст: графік харчування по дням

Різдвяний піст: графік харчування по дням

Різдвяний піст: графік харчування по дням

Це період фізичної і духовної підготовки до Різдва Христового.

15 листопада у християн східного обряду в Україні розпочинається Різдвяний піст. В цей час віряни мають готуватися до одного з найбільших релігійних свят – Різдва Христового.

Піст розпочинається після Дня святого Пилипа, тому його також називають Пилиповим. Останнім днем посту є Різдвяний Святвечір – 24 грудня. В цей час потрібно дотримуватися певних обмежень.

Розклад харчування під час Різдвяного посту

Під час посту діє наступний графік харчування:

15 листопада - Дозволяється їсти рибу та морепродукти

16 листопада - Дозволяється їсти рибу та морепродукти

17 листопада - Гаряча їжа без олії (каші, супи, тушковані овочі, гриби)

18 листопада - Дозволяється їсти рибу та морепродукти

19 листопада - Сухоїдіння: хліб, вода, сіль, сирі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи, мед

20 листопада - Дозволяється їсти рибу та морепродукти

21 листопада - Введення Богородиці, на честь свята можна їсти рибу та випити вина

22 листопада - Дозволяється їсти рибу та морепродукти

23 листопада - Дозволяється їсти рибу та морепродукти

24 листопада - Гаряча їжа без олії (каші, супи, тушковані овочі, гриби)

25 листопада - Дозволяється їсти рибу та морепродукти

26 листопада - Сухоїдіння: хліб, вода, сіль, сирі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи, мед

27 листопада - Дозволяється їсти рибу та морепродукти

28 листопада - Сухоїдіння: хліб, вода, сіль, сирі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи, мед

29 листопада - Можна їсти рибу та морепродукти

30 листопада - Дозволяється їсти рибу та морепродукти

1 грудня - Гаряча їжа без олії (каші, супи, тушковані овочі, гриби)

2 грудня - Дозволяється їсти рибу та морепродукти

3 грудня - Сухоїдіння: хліб, вода, сіль, сирі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи, мед

4 грудня - Дозволяється їсти рибу та морепродукти

5 грудня - Сухоїдіння: хліб, вода, сіль, сирі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи, мед

6 грудня - Святителя Миколая, можна їсти рибу та випити вина

7 грудня - Дозволяється їсти рибу та морепродукти

8 грудня - Гаряча їжа без олії (каші, супи, тушковані овочі, гриби)

9 грудня - Гаряча їжа з олією - дозволяється варена рослинна їжа (каші, супи, тушковані овочі, гриби) з додаванням олії.

10 грудня - Сухоїдіння: хліб, вода, сіль, сирі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи, мед

11 грудня - Гаряча їжа з олією - дозволяється варена рослинна їжа (каші, супи, тушковані овочі, гриби) з додаванням олії.

12 грудня - Сухоїдіння: хліб, вода, сіль, сирі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи, мед

13 грудня - Дозволяється їсти рибу та морепродукти

14 грудня - Дозволяється їсти рибу та морепродукти

15 грудня - Гаряча їжа без олії (каші, супи, тушковані овочі, гриби)

16 грудня - Гаряча їжа з олією - дозволяється варена рослинна їжа (каші, супи, тушковані овочі, гриби) з додаванням олії.

17 грудня - Сухоїдіння: хліб, вода, сіль, сирі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи, мед

18 грудня - Гаряча їжа з олією - дозволяється варена рослинна їжа (каші, супи, тушковані овочі, гриби) з додаванням олії.

19 грудня - Сухоїдіння: хліб, вода, сіль, сирі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи, мед

20 грудня - Гаряча їжа з олією – дозволяється варена рослинна їжа (каші, супи, тушковані овочі, гриби) з додаванням олії.

21 грудня - Гаряча їжа з олією - дозволяється варена рослинна їжа (каші, супи, тушковані овочі, гриби) з додаванням олії.

22 грудня - Сухоїдіння: хліб, вода, сіль, сирі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи, мед

23 грудня - Гаряча їжа без олії (каші, супи, тушковані овочі, гриби)

24 грудня - Різдвяний Святвечір, з появою на небі першої зірки до столу подають 12 пісних страв, першою з яких є кутя.

Джерело матеріала
loader