Обрали найкращого шеф-кухаря світу – він готує з відходів
Обрали найкращого шеф-кухаря світу – він готує з відходів

Обрали найкращого шеф-кухаря світу – він готує з відходів

Найкращим шеф-кухарем у світі став данець Расмус Мунк, співвласник ресторану Alchemist в Копенгагені. Про це повідомляє 24 Канал, посилаючись на Interia.

Ресторан Мунка Alchemist зібрав низку нагород

Найкращого шеф-кухаря обрали 568 членів журі із 63 країн. З них 348 – кухарі, решта – фахівці галузі.

Замість зірок Мішлен, однієї з найцінніших нагород у світі гастрономії, судді The Best Chef Awards присуджують ножі.

До слова, також ресторан Alchemist отримав відзнаку "Найкращий ресторан Данії" за версією White Guide. А щодо Мішлен, то ресторан має дві зірки у Червоному путівнику та одну зірку в Зеленому путівнику.

Це означає, що якщо ви опинитеся у Данії, то заради цього ресторану точно варто змінити запланований маршрут.

Шеф-кухар Расмус Мунк презентує страву: дивіться відео

У ресторан Alchemist вкрай складно потрапити: в чому його особливість

Ресторан Alchemist, шеф-кухар якого завоював трофей, розміщений у колишній майстерні, де виготовляли театральні декорації. Незвичайне місце пропонує інший погляд на їжу – страви готуються із харчових відходів.

Гості куштують перші страви в розкішній вітальні. Звідти вони можуть помилуватися кухнею-лабораторією і так званою стіною смаку – десятками підсвічених баночок з загадковими інгредієнтами.

Наступна зала увінчана куполом, там над головами гостей висять поліетиленові пакети. Вони нагадують медуз і одночасно спонукають замислитися про забруднення океану.

Загалом похід у цей ресторан – справжня атракція, яка триває 4 – 6 годин. Місце за столом потрібно бронювати за три місяці, а доступні для броні місця на сайті розпродаються за кілька хвилин.

Під час застілля гості ресторану мають змогу скуштувати майстерно приготовлені страви, які, як сподівається Расмус Мунк, змінять їхній погляд та підхід до їжі.

Меню на людину коштує приблизно 5 400 данських крон, тобто понад 31 тисячу гривень. Після закінчення трапези світло в ресторані тьмяніє, а офіціанти приносять напій, який містить біолюмінесцентну речовину, отриману з медуз.

Теги за темою
Туризм
Джерело матеріала
loader
loader