Київська перепічка вдома: переможниця "Мастер Шеф" дала простий рецепт пиріжків
Київська перепічка вдома: переможниця "Мастер Шеф" дала простий рецепт пиріжків

Київська перепічка вдома: переможниця "Мастер Шеф" дала простий рецепт пиріжків

Цього разу переможниця дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна у себе в Instagram показала, як приготувати справжню київську перепічку вдома.

Інгредієнти для приготування київської перепічки:
  • борошно - 260 г + 20 г для припилу
  • дріжджі - 5 г сухих або 15 г живих
  • вода (тепла) - 175 г
  • цукор - 20 г
  • сіль - 5 г
  • сосиски - 6-7 шт.
  • твердий сир - 50 г
  • олія для смаження

У миску "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна наливає воду, додає дріжджі, цукор, розмішуємо, накриває рушником і лишає на 15 хвилин для активації дріжджів.

У іншу велику миску зірка "Мастер Шеф" просіює борошно та додає сіль. Вливаємо дріжджову масу до борошна та замішуємо тісто. Важливо: чим більш липким буде тісто, тим повітрянішою та мʼякшою вийде перепічка.

Збираємо тісто в кулю, кладемо в миску, накриваємо рушником і лишаємо в теплі на годину. Коли тісто підійде, зірка "Мастер Шеф" ділить його на кульки масою приблизно по 70 г.

На змащеній олією робочій поверхні розтягуємо шматок тіста, викладаємо начинку (сосиска, сосиска + сир, просто сир), защипуємо тісто та згладжуємо краї.

Сформовану перепічку викладаємо на деко, застелене пергаментом, трохи змащеним олією. Хвилин на 30 лишаємо перепічку в теплі, щоб пиріжечки виросли і кілька разів.

"Мастер Шеф" Валерія Матрохіна смажить перепічку у глибокій пательні або каструлі з великою кількістю добре розігрітої олії до золотистості з обох боків.

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader