Краще за турецький Сан-Себастьян: рецепт гарбузового чізкейку з печива та сметани
Краще за турецький Сан-Себастьян: рецепт гарбузового чізкейку з печива та сметани

Краще за турецький Сан-Себастьян: рецепт гарбузового чізкейку з печива та сметани

Осінь – сезон, багатий на фрукти, овочі, вітаміни. А значить, найкращі та найкорисніші страви саме із сезонних продуктів.

Гарбуз – унікальний осінній продукт. З нього можна приготувати суп, запіканки, фаршировані страви та солодощі.

Гарбузовий чизкейк. Фото: скрін Ютуб

Тому сьогодні ми розповімо, як приготувати незвичайний та смачний десерт до чаю – гарбузовий чізкейк.

Інгредієнти для основи чізкейку

Пісочне печиво (можна шоколадне) – 150 грамів,

Какао-порошок (якщо печиво не шоколадне) – 2 чайні ложки,

Вершкове масло – 70 грамів

Інгредієнти для начинки

Кисломолочний сир – 600 грамів,

Сметана (краще 20%) – 100 мл,

Яйця – 5 штук

Гарбузове пюре – 300 грамів,

Цукор – 150 грамів,

Ванільний цукор – 1 пакетик,

Кукурудзяний крохмаль – 30 грамів

Для приготування основи подрібнюємо печиво в блендері до крихти і додаємо при необхідності какао-порошок. У масу, що утворилася, вливаємо розтоплене вершкове масло і ретельно перемішуємо. Основу, що утворилася, викладаємо на форму, формуючи дно і бортики однакової товщини. На наступному етапі ставимо основу в розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 5-7 хвилин.

Основа для гарбузового чизкейку. Фото: скрін
Основа для чізкейку з гарбуза. Фото: скріншот

Для приготування начинки пробийте сир у блендері так, щоб не було найменших крупинок. Додайте в перебитий сир сметану, гарбузовий ванільний пюре і звичайний цукор. Перемішайте та додайте кукурудзяний крохмаль у начинку, після чого перебийте все блендером. Після додавання яєць нічого перебивати не потрібно, необхідно тільки перемішати начинку віночком.

Начинка для гарбузового чизкейку. Фото: скрін
Начинка для чізкейку. Фото: скріншот

Тим часом духовку розігрійте до 110 градусів і поставте миску з окропом на низ. Вливаємо начинку в основу і рівномірно розрівнюємо. Запікати чізкейк – дві з половиною години.

Гарбузовий чизкейк перед запіканням. Фото: скрін
Гарбузовий чізкейк перед запіканням. Фото: скрін

Важливо, коли страва буде готова – відкрийте двір духовки та залиште чізкейк до повного застигання в духовці. Прикрасити десерт можна горіхами, карамелізованим гарбузом або шоколадом.

Раніше ми повідомляли про гарбузовий манник у лимонному сиропі: рецепт без борошна та яєць для ласунів.

Джерело матеріала