Деякі продукти, які українці їдять на регулярній основі, насправді, можуть бути шкідливими для організму, попереджають дієтологи.
Насамперед, дієтологи радять не їсти надто часто білий шліфований рис. Хоча він і має більш привабливий вигляд, ніж бурий, проте під час оброблення втрачає оболонку і зародок, а разом з ними позбавляється й більшості корисних речовин.
Дієтологи стверджують, що в білому шліфованому рисі практично немає клітковини, на 80-90% нижчий вміст вітамінів групи В, а також він майже повністю складається з простих вуглеводів, тобто "порожніх" калорій, які не насичені нутрієнтами. Також білий рис має високий глікемічний індекс, тому його не слід вживати людям з діабетом II типу.
Другою шкідливою групою продуктів для нашого організму є м'ясопродукти, типу ковбаси, шинки, сосисок, м'ясних консервів тощо. Хоча людство придумало коптити м'ясо, щоб воно зберігалося довше без холодильника, в наші дні такі продукти мають сумнівну якість. На жаль, вони часто є частиною щоденної дієти багатьох українців.
Більше того, у таких м'ясопродуктах в великій кількості міститься сіль, а середній українець і так отримує її набагато більше, ніж корисно для здоров'я. Під час перероблення в м'ясі утворюються канцерогенні речовини.
Останній, третій продукт у переліку — солодкі газовані напої. Вони є одним з найбільш шкідливих продуктів, які сьогодні відомі людству. В них дуже багато доданого цукру. Наприклад, у склянці такого напою аж 20 г цукру, а це 5 чайних ложок. Надійшовши в організм, доданий цукор миттєво засвоюється, що призводить до різкого стрибка глюкози в крові. Організм одразу виробляє інсулін, чим підвищує навантаження на підшлункову залозу. Регулярне пиття солодкий газованих напоїв призводить до інсулінорезистентності, що в майбутньому підвищує ризик розвитку цукрового діабету II типу.