Печиво "Гусячі лапки" з ніжним сирним тістом і цукровою посипкою – смаколик, який багатьом українцям знайомий із дитинства.
Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати ідеальне домашнє печиво "Гусячі лапки".
"Мої "Гусячі лапки" неймовірно хрусткі зовні і ніжні всередині! Він них неможливо відірватись, такі вони смачнющі!", – наголосила кулінар.
Для приготування печива нам знадобиться:
- вершкове масло - 230 г
- сир кисломолочний - 250 г
- борошно - 320 г
- сода - 0,5 ч.л.
- сіль - дрібка
Для посипки:
- цукор - 250 г
- ванільний цукор - 1 пакетик
Борошно змішуємо з содою і сіллю та просіюємо в миску. Сюди ж натираємо на тертці холодне вершкове масло та трохи розминаємо до стану крихти. Додаємо сир і починаємо замішувати тісто.
"Спочатку буде здаватись, що замало рідини і тісто не збирається в купу. Місіть!!! Все вийде!", – наголосила кулінар.
Коли тісто збереться в кулю, кладемо його в миску, накриваємо харчовою плівкою та відправляємо на пів години в холодильник. Після цього ділимо тісто навпіл, кожну частину розкачуємо в пласт товщиною 2-3 мм та вирізаємо кола діаметром 7-9 см.
На тарілочку насипаємо суміш цукру з ванільним цукром і починаємо формувати печиво: вмочуємо кружечок тіста в цукор, складаємо навпіл цукром усередину, знову вмочуємо в цукор, знову складаємо цукром усередину, ще раз у цукор і викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом, цукром доверху.
Випікаємо печиво "Гусячі лапки" в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15-18 хвилин.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.