Логістика українського цукру до порту вчетверо дорожча за європейську
Логістика українського цукру до порту вчетверо дорожча за європейську

Логістика українського цукру до порту вчетверо дорожча за європейську

Україна у 2024/2025 МР (тобто з 1 вересня) вже відправила на експорт понад 90 тис. т цукру.

Про це в інтервю AgroPortal.ua повідомила в.о. голови правління НАЦУ «Укрцукор» Яна Кавушевська.

За її словами, експорт йде як до вже «традиційних» для українського цукру країн — Близького Сходу та Північної Африки, так і відкриваються нові дестинації, наприклад, Індонезія, Шрі-Ланка.

«Слід враховувати, що білий цукор — це насамперед контейнерні перевезення, а великі контейнеровози в Одесу поки що не заходять, тому логістика залишається складною і дорогою. Цукор спочатку потрібно доставити у порт Констанца, а вже звідти рахуємо доставку до країни призначення. Фоббінг до Констанци (доставка цукру до порту) коштує орієнтовно $110, у той час як європейський цукор, наприклад, з центральної Польщі, довезти до північного порту в чотири рази дешевше. І навіть за таких умов зараз українські виробники конкурують на світовому ринку з європейськими», — уточнює вона.

Джерело матеріала
loader
loader