Джонні Кларк надихнувся на відкриття ресторану візитом до Харкова у 2023 році, де народилася його рідна бабуся. Саме на честь своєї бабусі – українки з Харкова, яка переїхала до США після Другої Світової війни, він і назвав ресторан.
Що радить "мішленівський" шеф для справжнього успіху
Кларк дав кілька порад українським шеф-кухарям та ентузіастам, які відкривають нові ресторани. Він наголосив, що важливо дотримуватися своєї місії та робити те, що любиш.
Для тих, хто відкриває нові ресторани, я думаю, що найголовніше – це мати місію, і дотримуватися її. Просто робити те, що ти любиш робити, і бути розумним зі своїми грошима,
– сказав ресторатор.
Джонні Кларк наголосив, що ресторанний бізнес складний для заробляння грошей, через що потрібно мати фінансовий план. Крім того, він підкреслив, що потрібно важко працювати.
Зверніть увагу. Путівник Michelin Guide – це престижний гастрономічний ресторанний рейтинг, який оцінює ресторани та готелі по всьому світу.
"Завжди варто мати фінансовий план, тому що це нелегкий бізнес для заробляння грошей. Ви повинні розумітися на математиці, і просто важко працювати", – сказав Кларк.
Зрештою він також зауважив, що потрібно бути правдивим та не намагатися вразити людей.
Так, це все просто: не витрачайте всі свої гроші, працюйте важко, і найголовніше, дотримуйтесь своєї місії, і того, що ви любите робити. Тому що якщо цього немає, люди відчують. Тут є якась духовна річ, непояснювана. Не намагайтеся вразити, просто робіть те, що є правдою, і тоді ви будете, ви будете природно дивувати,
– резюмував Кларк.