"Нафтогаз" каже про перемогу у Фінляндії щодо арешту активів РФ задля компенсацій
"Нафтогаз" каже про перемогу у Фінляндії щодо арешту активів РФ задля компенсацій

"Нафтогаз" каже про перемогу у Фінляндії щодо арешту активів РФ задля компенсацій

НАК "Нафтогаз України" заявила, що суд у Фінляндії задовольнив клопотання компанії про арешт окремих російських активів в країні на виконання рішення суду у Гаазі і це перший такий успіх.

Як пише "Європейська правда", про це заявила пресслужба компанії 28 жовтня.

Згідно з оголошенням, Окружний суд Гельсінкі задовольнив "Нафтогаз України" та ще п’ятьох компаній Групи Нафтогаз і наклав арешт на окремі активи РФ на території Фінляндії – нерухомість та інші активи вартістю в десятки мільйонів доларів.

"Це рішення – частина глобальної стратегії "Нафтогазу" зі стягнення компенсації за збитки, завдані захопленням активів компаній Групи в АР Крим згідно з рішенням Гаазького арбітражу.

Це також перший публічно відомий успішний арешт активів поза межами України на виконання арбітражного рішення у справах за позовами українських компаній до Росії щодо експропріації майна в АР Крим в 2014 році.

Він є проміжним кроком на шляху до фактичного стягнення активів на користь Групи Нафтогаз", – йдеться у заяві.

В компанії пояснили, що Росія досі відмовляється сплатити "Нафтогазу" кошти, передбачені рішенням арбітражу, тому компанія використовує усі доступні механізми для їхнього стягнення.

"Сьогодні ми стали ще на крок ближче до відновлення справедливості.

Водночас ми вживаємо активні дії з виконання арбітражного рішення в інших цільових юрисдикціях, де є російські активи", – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Джерело матеріала
loader
loader