В Україні має діяти військова інституція для потреб ЗСУ - екскомандир батальйону ТРО «Макс»
В Україні має діяти військова інституція для потреб ЗСУ - екскомандир батальйону ТРО «Макс»

В Україні має діяти військова інституція для потреб ЗСУ - екскомандир батальйону ТРО «Макс»

Потужна військова інституція має забезпечити ефективне функціонування Збройних сил України. Зокрема, це стосується соціальних гарантій, пільг, повного забезпечення та належного статусу на рівні держави для військових.

Таку думку висловив екскомандир окремого батальйону ТРО Збройних сил України Володимир Максимів (позивний «Макс») у новому випуску проєкту Укрінформу «Командири нашої перемоги».

«У нас до військових має бути повага на високому рівні. Це має бути на рівні сприйняття всією Україною і розуміння, що без цих людей не буде нічого. Без військових, які зараз нас захищають, які там гинуть за те, щоб жили їхні рідні і близькі. Вони віддають найцінніше: вони віддають життя. Відповідно, їх потрібно забезпечувати всім, що ми можемо зробити тут», – наголошує Максимів.

На його переконання, кожен рекрут до того, як прийде в армію, має розуміти, як розвиватиметься його подальша кар'єра, що буде за успішне виконання завдань і навпаки.

«Арміямає бути не мобілізованою, армія має бути контрактною, я вважаю. Тобто, це професійний рівень, це рівень оплати, це рівень підготовки. Тому ми будемо виховувати професіоналів, відповідно вони будуть робити свою роботу краще. Нищити ворога не означає, що ти йдеш в окоп і вмираєш. Ні. Тисячі людей йдуть в окоп, вбивають, вертаються, вони захищають свою землю. Вони не йдуть вмирати», – зазначає військовий.

Максимів вважає, що водночас на військових має бути покладена й відповідальність. Також для всіх військових частин треба створити єдину стратегію.

«Коли ти одягаєш військову форму і ведеш себе неналежним чином, ти теж маєш за це все відповідати. Має бути інституція, яка роз'яснить, виставить всім обов'язки, щоб кожен на своєму рівні виконував те, що він має виконувати. Якщо ми будемо говорити одне, а робити інше – з цього нічого не вийде», – підсумував Максимів.

Повне інтерв’ю з екскомандиром окремого батальйону ТРО Збройних сил України Володимиром Максимовим можна переглянути на новому Ютуб-каналі Укрінформу.

Як повідомлялося, Укрінформ започаткував серію програм «Командири нашої перемоги» про представників командної ланки ЗСУ. Під час інтерв’ю глядачі більше дізнаються про командирів, від яких залежить не лише успішне виконання бойових завдань, а й життя бійців. Це – офіцери, за плечима яких бойовий досвід, здобутий у складних військових операціях; командири, на яких рівняються бійці та які ведуть до перемоги.

Теги за темою
війна Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader