В Україні з'явився перший мобільний дитячий садок
В Україні з'явився перший мобільний дитячий садок

В Україні з'явився перший мобільний дитячий садок

У Херсонській області розпочав роботу перший "дитячий садок на колесах". Спеціально обладнаний автобус для занять із дошкільнятами оснащений усім необхідним навчальним матеріалом та спортивним інвентарем для активних ігор. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі голова обласної військової адміністрації Олександр Проскудін.

За його словами, з дітьми займатимуться кваліфіковані дефектологи та психологи, які допоможуть їм впоратися зі стресом та адаптуватися у суспільстві. Автобус приїжджатиме за розкладом до населених пунктів, де немає дитсадків, і зупинятиметься в місцях, де є укриття. Це дозволить частково заповнити дефіцит дошкільної освіти у районах з обмеженим доступом до навчання, зазначив Прокудін.

- Автобус приїжджатиме за графіком у ті населені пункти, де поки немає дитсадків, що працюють. Він зупинятиметься там, де є укриття. На жаль, через російську агресію в Херсонській області багато навчальних закладів знищено. Тому цей мобільний садок допоможе хоча б частково компенсувати відсутність дошкільної освіти та підтримати дітей, які найбільше цього потребують, - зазначив чиновник.

Напередодні в МОН заявили, що мобільні дитячі садки успішно працюють у низці інших країн, але в Україні цей проєкт став першим. У відомстві вважають, що така форма не помітить здобуття повноцінної дошкільної освіти, але буде важливою підтримкою для дітей у регіонах, де на тлі війни не працюють дитячі садки.

  • 14 березня заступник міністра освіти Євгенія Смирнова заявила, що в Україні почнуть відкривати дитячі садки при офісах. Перший планується відкрити при Міністерстві освіти та науки.
  • 18 жовтня у Міністерстві освіти повідомили, що планують «розвести» категорії дітей у школах за окремими класами чи формами навчання.
Теги за темою
Освіта
Джерело матеріала
loader