У Франції прооперували прем’єр-міністра Барньє
У Франції прооперували прем’єр-міністра Барньє

У Франції прооперували прем’єр-міністра Барньє

Прем'єр-міністр Франції Мішель Барньє переніс операцію з приводу травми у шийному відділі хребта. Хірургічне втручання відбулось цими вихідними, президент Еммануель Макрон та президент Національної асамблеї Яель Браун-Піве були попереджені заздалегідь.

Про це ідеться в тексті спеціальної урядової заяви, яка є у розпорядженні Укрінформу.

"Все пройшло дуже добре. Сьогодні він (прем'єр - ред.) повернувся до нормальної роботи в Матіньйоні та відновить свою публічну діяльність у Раді міністрів цього четверга", - йдеться у повідомленні уряду.

У ньому також наводяться слова лікаря, який зазначив, що результати хірургічного втручання на шийному відділі будуть відомі через кілька тижнів.

Ця новина надійшла в гарячий для уряду час, оскільки в парламентітривають дебати щодо державного бюджету та почався розгляд законопроекту про фінансування соціального страхування.

Таким чином, Мішель Барньє не буде присутній на сеансі питань до уряду в Національній асамблеї та Сенаті, що відбудуться у вівторок та середу.

Як повідомляють медіа, у Франції це перший випадок за сорок років, коли главу французького уряду прооперували. 73-річний Мішель Барньє був призначений прем'єр-міністром 5 вересня, через два місяці після дострокових парламентських виборів, які не принесли абсолютної більшості в Національній асамблеї.

Як повідомлялось, новий прем'єр-міністр Франції Мішель Барньє заявив, що українці відстоюють спільні цінності з французьким народом,тож Франція залишатиметься на боці України. Про це глава нового французького уряду сказав у своїй програмній промові.

Фото: Service photographique de Matignon

Теги за темою
Здоров'я Франція
Джерело матеріала
loader