Роздача по $1 мільйону щодня: прокурор Філадельфії позивається до Маска
Роздача по $1 мільйону щодня: прокурор Філадельфії позивається до Маска

Роздача по $1 мільйону щодня: прокурор Філадельфії позивається до Маска

Окружний прокурор Філадельфії Ларрі Краснер подав цивільний позов проти Ілона Маска та його протрампівської групи America PAC з вимогою зупинити роздачу по $1 мільйону щодня виборцям.

Про це повідомляє в понеділок телеканал CNN, передає Укрінформ.

«У позові Краснера стверджується, що законодавство штату Пенсильванія вимагає, аби всі лотереї «керувалися та адмініструвалися штатом», тож щоденна роздача Маском по $1 мільйону має бути припинена, оскільки вона діє поза цими законними рамками», - зазначається у повідомленні.

У Маска не прокоментували позов, ба більше оголосили в понеділок ім’я останнього переможця, який отримав $1 мільйон доларів – зареєстрованого виборця зі штату Мічиган.

«Хоча Маск каже, що вибір переможців є «випадковим», це виглядає неправдиво, бо декілька обраних переможців – це особи, які з’являлися на мітингах Трампа в Пенсильванії», - зазначається в позові. При цьому стверджується, що правила лотереї є «оманливими».

В офісі окружного прокурора підкреслили, що позов ґрунтується на законах про лотерею та захист прав споживачів штату Пенсильванія та не стосується законодавства, яке забороняє підкуп голосів.

Тим часом, Міністерство юстиції США попередило Маска, що роздача ним грошей може порушувати федеральні закони, які передбачають кримінальну відповідальність за фінансові оборудки в процесі реєстрації виборців.

Як повідомляв Укрінформ, раніше американський бізнесмен-мільярдер Ілон Маск оголосив, що готовий щодня виплачувати $1 мільйон випадковому виборцю, який підписав петицію його протрампівського комітету America PAC на підтримку поправок до Конституції США.

Фото: Getty Images

Теги за темою
США Ілон Маск
Джерело матеріала
loader
loader