Плісняви на вікнах ніколи не буде: прибрати її можна за лічені хвилини
Плісняви на вікнах ніколи не буде: прибрати її можна за лічені хвилини

Плісняви на вікнах ніколи не буде: прибрати її можна за лічені хвилини

Грибок на вікнах в деяких будинках з'являється чи не кожної осені, щойно починається дощова та холодна погода. Вологість підіймається, і тоді потрібно бути особливо обачними зі своїми вікнами та стінами, аби не допустити поширення проблеми, пише "Чистота".

Чому з'являється цвіль

Причин появи цвілі у домі може бути декілька, але серед найбільш поширених можна назвати такі:

  • підвищена вологість;
  • протікання труб;
  • недостатній потік повітря у приміщенні;
  • нерегулярне прибирання.

Що швидше ви зможете впоратися із цими проблемами, то швидше вдасться розібратися і з пліснявою. Для того, аби зменшити ймовірність появи грибка, потрібно пам'ятати про вчасне прибирання та постійне очищення вікон, щойно ви помічаєте перші ознаки появи плісняви.

Прибирання
Цвіль можна прибрати / Фото Pexels

Як прибрати плісняву у домашніх умовах

Для того, щоб провести ефективне прибирання, потрібно запастися деякими нехитрими інструментами:

  • зубною щіткою;
  • ватними паличками та дисками;
  • ганчіркою;
  • засобом для чищення.

Але також ви можете скористатися кількома народними методами, які вже перевірені роками. Перший з них – це сода. Для цього вам потрібно приготувати пасту з 3 столових ложок соди та столової ложки води. Засіб ретельно перемішайте та нанесіть на поверхню з пліснявою.

Залишити потрібно всього на 10 хвилин, а після цього можна за допомогою зубної щітки остаточно зчистити грибок з поверхні. Наприкінці витріть усе насухо.

Ще один надзвичайно корисний спосіб – це лимонна кислота. Її дуже часто використовують для прибирання, і застосовувати потрібно за тим самим принципом, що і соду. Змішайте 1 упаковку кислоти та 2 – 3 ложки води та нанесіть на місця з грибком. Зачекайте пів години та змийте – і плісняви як не було!

Джерело матеріала
loader
loader