РФ кидає поранених в наступ на Сході: окупанти відмовляються йти в бій - ГУР
РФ кидає поранених в наступ на Сході: окупанти відмовляються йти в бій - ГУР

РФ кидає поранених в наступ на Сході: окупанти відмовляються йти в бій - ГУР

Російські окупанти скаржаться на відсутність укриттів від українських дронів і через деморалізацію відмовляються йти в бій, зазначили в ГУР.

Коротко:

Командування російських окупаційних військ на тлі значних втрат серед особового складу на Лиманському напрямкукидає в наступ поранених військовослужбовців ЗС РФ. Про це йдеться у повідомленні ГУР.

Російська окупаційна армія намагається посилити наступальні дії поблизу міста Лиман у Донецькій області. Для цього було перекинуто додаткові штурмові підрозділи 283-го і 488-го мотострілецьких полків ЗС РФ.

Однак, українські захисники завдали серйозних втрат цим нововведеним силам, і деякі штурмові групи втратили боєздатність.

"Деморалізовані російські загарбники відмовляються йти в бій ― скаржаться на відсутність надійних укриттів від українських дронів", - йдеться у повідомленні.

Розвідка повідомляє, що командування окупантів для продовження наступу використовує тиск, примус та залякування, а в атаки кидають навіть легко поранених солдатів.

Лиман инфографика Главред
Що відомо про Лиман / Інфографіка: Главред

Коли звільнили Лиман

Першого жовтня 2022-го року українські війська увійшли в Лиман і звільнили місто від російських окупантів, а другого жовтня Володимир Зеленський заявив, що місто повністю зачищене.

Після звільнення Лимана в ньому виявлено масові поховання. За попередніми даними, в одному з них поховано близько 200 цивільних, а в іншому принаймні 20 українських військовослужбовців. Поліція розпочала ексгумацію, пише Вікіпедія.

Війна в Україні - що відомо про ситуацію на фронті

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, російські сили поблизу Кругляківки на Куп'янщинімають завданняутримати позиції на лівому березі річки Оскіл для подальшого розширення плацдарму. Про це повідомив командир ударного батальйону БПАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені Івана Сірка Юрій Федоренко.

Директор компанії Defense Express Сергій Згурець зауважив, що російські війська можуть незабаромспробувати оточити Курахове з півдня та півночі, використовуючи великі півдуги.

Російські окупантизахопили місто Гірник у Покровському районі на Донеччині, а також просунулися в Селидовому, яке намагаються взяти в оточення, повідомили аналітики проекту DeepState.

Джерело матеріала
loader