Норвегія закупить у США ракети AMRAAM на $362 млн
Норвегія закупить у США ракети AMRAAM на $362 млн

Норвегія закупить у США ракети AMRAAM на $362 млн

Спершу ракети планували ставити на наземні засоби ППО, однак їх також можна застосовувати як зброю класу “повітря-повітря”.

Норвегія та США досягли угоди про продаж Осло американських зенітних ракет AIM-120 AMRAAM, які можна зокрема використовувати як зенітні для пуску з землі. Про це пресслужба Міноборони Норвегії у понеділок, 28 жовтня.

“Збройні сили Норвегії з більшою кількістю нових ракет зможуть краще захищати країну від атак з повітря”, – зазначив міністр оборони Бьорн Грам.

Norge kjøper nye AMRAAM-missiler for fire milliarder – som er tiltenkt Forsvarets luftvernsystem????

– Med flere og nyere missiler får Forsvaret bedre evne til å beskytte Norge mot luftangrep, sier forsvarsminister .

????

— Forsvarsdepartement (@Forsvarsdep)

Сума контракту становить $362 млн. Спершу ракети хотіли ставити на наземні засоби ППО, однак їх також можна застосовувати як зброю класу “повітря-повітря”. Зокрема, ними можна оснащувати винищувачі-бомбардувальники F-35.

У відомстві зазначили, що мова про одні з наймасштабніших військових закупівель, які будь-коли здійснювалися для ЗС Норвегії.

AIM-120 AMRAAM “Slammer” – всепогодна керована ракета класу “повітря-повітря” середньої дальності виробництва компанії Raytheon, США. Призначена для поразки повітряних цілей поза прямої видимості мети. Окрім США, на озброєнні ВПС Великобританії, Німеччини та інших країн-членів НАТО є основним озброєнням винищувачів F-15C, F-15E, F-16, F/A-18C/D, F/A-18E/F, F-22.

Раніше стало відомо, що США схвалили продаж Норвегії ракет класу “повітря-повітря” середньої дальності на 405 млн доларів.





Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader