Відключення в двох областях запровадили через ворожі атаки - Укренерго
Відключення в двох областях запровадили через ворожі атаки - Укренерго

Відключення в двох областях запровадили через ворожі атаки - Укренерго

В Україні через наслідки нічних ворожих атак запроваджені аварійні відключення електроенергії в окремих районах Сумської і Полтавської областей.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Вночі ворог атакував енергооб’єкти в кількох областях. Через пошкодження в мережі обленерго на Сумщині – вранці були застосовані аварійні відключення в окремих районах Сумської і Полтавської областей. ГАВ (графіки аварійних відключень - ред.) будуть скасовані, як тільки завершаться аварійно-відновлювальні роботи", - йдеться у повідомленні.

В Укренерго зазначили, сьогодні, 28 жовтня, станом на 9:00, споживання було на 3,5% нижчим, ніж попереднього робочого дня – у п’ятницю, 25 жовтня.

Вчора, 27 жовтня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 2% нижчим, ніж попередньої неділі – 20 жовтня.

Україна планує імпорт електроенергії впродовж доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови загальним обсягом 4 267 МВт/год.

Як повідомлялося, зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян. На енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому користуватись потужними електроприладами краще у період найефективнішої роботи сонячних електростанцій – з 10:00 до 16:00.

Джерело матеріала
loader
loader