Коли ідеально – це не добре: 5 важливих порад, як уникнути в інтер'єрі нудної стерильності
Коли ідеально – це не добре: 5 важливих порад, як уникнути в інтер'єрі нудної стерильності

Коли ідеально – це не добре: 5 важливих порад, як уникнути в інтер'єрі нудної стерильності

У прагненні до еталонності і модності ми часто перегинаємо палку. Як наслідок – отримуємо бездуховну красу, у якій немає нас самих. Експерти з інтер'єру назвали 5 правил, яких варто дотримуватися під час ремонту оселі, аби випадково, із найкращих поривань, не перетворити її на виставковий зал якого-небудь дизайнерського центру чи магазину, пише Women and gardens.

Не женіться за тенденціями

Певна річ, що тенденції – це завжди цікавий спосіб залучити у ваш дім щось нове, але фахівці не рядять слідувати їм з релігійною побожністю.

Дизайнери радять поєднувати старе з новим, щоб створити стильний простір. Пам’ятайте: те, що вам подобається і виражає ваш стиль, ніколи не вийде з моди.

2

Фото Ercol

Уникайте яскраво-білого кольору

Фарба – це хороший бюджетний спосіб оформити кімнату. Дизайнери інтер'єру радять уникати яскраво-білого кольору на стінах і натомість обирати теплий білий в матовому покритті або інші нейтральні відтінки. Яскраво-білий надає кімнаті занадто стерильного вигляду.

3

Фото Katie Fischer

Використовуйте натуральні матеріали

Меблі та декор з натуральних матеріалів, таких як дерево, ротанг, кераміка та джут, завжди додадуть тепла і текстури приміщенню.

Також можна використати текстиль, щоб створити затишну атмосферу: льняні штори, оксамитові та шовкові наволочки, килими та настінні панно. М'які матеріали покращать акустику в ехо-просторах і зроблять кімнату більш комфортною.

4

Фото Cathy Nordström / Anna Lisa

Прикрасьте кімнати власними творами

Це може бути листівка з відпустки, принт з доступного онлайн-магазину мистецтва, власні картини, настінні тарілки – усе це допоможе простору не мати стерильний вигляд.

Уникайте пари абстрактних картин над диваном, які поєднуються з вашою кольоровою схемою, адже це класичний елемент шоу-румів.

Декілька яскравих принтів – це також чудовий спосіб прикрасити порожні кути. Спробуйте вішати твори мистецтва в несподіваних місцях: маленький принт, захований у кутку або над дверима, може додати цікавості та грайливості.

1

Фото Studio Duggan

Багатошарове освітлення

Занадто багато верхніх ламп холодного тону можуть зробити кімнату холодною і стерильною, тому обирайте теплі лампи або використовуйте ті, що змінюють колір. Зверніть увагу також на те, на якій висоті ви вішатимете підвісні світильники – опустіть їх трохи нижче для створення більш інтимної і затишної атмосфери.

Лампи з ротанга, лози та льону створюють м’яке, атмосферне світло, приємне для очей.

Фото Original BTC

Джерело матеріала
loader