Київстар сплатив понад 28,3 млрд грн податків за час повномасштабної війни
Київстар сплатив понад 28,3 млрд грн податків за час повномасштабної війни

Київстар сплатив понад 28,3 млрд грн податків за час повномасштабної війни

Компанія «Київстар», провідний оператор електронних комунікацій України, з початку повномасштабного вторгнення рф перерахувала до державного бюджету понад 28,3 млрд грн, підтверджуючи свій статус одного з найбільших платників податків та інвесторів в економіку країни.

За 9 місяців 2024 року загальна сума податкових відрахувань Київстар склала 7,9 млрд грн, з яких 3,3 млрд грн було сплачено в третьому кварталі. Підтвердженням високої податкової відповідальності Київстар стало визнання компанії найбільш сумлінним платником податків у галузі електронних комунікацій за версією Всеукраїнського Рейтингу Асоціації платників податків України у жовтні 2024 року.

«Сумлінна сплата податків під час війни – це не просто обов'язок бізнесу, а пряма інвестиція у нашу перемогу та майбутнє України. Кожна гривня, сплачена до бюджету, перетворюється на підтримку наших захисників, забезпечення обороноздатності країни та допомогу тим, хто постраждав від війни. Для Київстар податкова відповідальність – це частина нашої корпоративної ДНК та один із способів робити свій внесок у стійкість держави. Ми пишаємося тим, що попри всі складнощі війни продовжуємо бути надійною опорою для економіки України та прикладом відповідального ведення бізнесу», – коментує Олександр Комаров, СЕО Київстар.

Попри складні умови та виклики воєнного часу, Київстар продовжує реалізацію масштабної інвестиційної програми обсягом 1 мільярд доларів США на період 2023-2027 років. Кошти спрямовуються на посилення енергетичної стійкості, розвиток технологій зв'язку, відбудову інфраструктури тощо.

Водночас Київстар залишається й одним з найбільш соціально відповідальних бізнесів воєнного часу. За період повномасштабної війни компанія виділила вже понад 2,3 млрд грн на підтримку ЗСУ, допомогу абонентам та місцевим громадам. В рамках своєї соціальної місії Київстар реалізує великі благодійні проєкти: у рамках ініціативи «Нам тут жити» спільно з фондом «Повернись живим» у 2023 році було зібрано 180 млн грн на обладнання для розмінування територій, які постраждали внаслідок бойових дій, а у 2024 році започатковано другу хвилю проєкту з метою збору 100 млн грн на роботизовані платформи для розмінування, з додатковим внеском 30 млн грн від компанії. Ініціатива Київстару «Дитяча надія» вже протягом 5 років продовжує забезпечувати українські лікарні життєво необхідним медичним обладнанням для лікування дітей із серцевими захворюваннями, онкологією та опіками.

Джерело матеріала
loader
loader