Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів
Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів

Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів

Німецька компанія Brabus добре відома шанувальникам тюнінгу у всьому світі, в тому числі завдяки унікальним проєктам. Чергове дітище компанії – Rocket GTS з кузовом Shooting Brake є глибоким тюнінгом Mercedes-AMG SL.

Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів - Фото 1

Mercedes-Benz має кілька варіантів виконання родстера SL – від AMG, Maybach і в екстремальному варіанті Mythos PureSpeed, але жоден з них не мав ні жорсткого даху, ні тим більше кузова універсал, як у Rocket GTS. У компанії Brabus розробили “з чистого листа” та виготовили для новинки унікальні кузовні панелі, включаючи дах, стійки та задню частину кузова, задні крила та двері багажного відділення з антикрилом та масивний дифузор. Rocket GTS також отримав розширені передні крила, новий капот із додатковими повітрозабірниками та інші доробки.

/

Усі кузовні панелі та аеродинамічні елементи виготовлені з вуглепластику, що дозволило знизити вагу новинки. Автомобіль провів чимало часу в аеродинамічній трубі, щоб його форма могла гарантувати стабільність та керованість на швидкостях понад 300 км/год. У цьому боліду допомагають плоский дах, задній спойлер типу “качиний хвіст” і задній дифузор виразний, що забезпечують додаткову притискну силу.

Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів - Фото 2

Модель GTS отримала також стильні колісні диски Brabus Monoblock P Platinum Edition із вбудованими карбоновими аеродинамічними “лезами”, що покращують охолодження гальм. Ще однією яскравою особливістю новинки став “квартет” титанових вихлопних труб з активними заслінками, що забезпечують Rocket GTS невимовне звучання.

Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів - Фото 3

Під капотом Rocket GTS розташувався серйозно доопрацьований 4,5-літровий V8 із двома турбінами та допоміжним електромотором. Віддача гібридної системи досягає 735 кВт/1000 к.с. та 1620 Nm. Спочатку момент, що крутить, досягав великої величини в 1820 Нм, але його вирішили знизити за допомогою електроніки, щоб забезпечити надійну і довговічну роботу 9-ступеневого “автомата”.

Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів - Фото 4

За даними виробника, Rocket GTS здатний розганятися від 0 до 100 км/год за 2,6 с, позначку “200” стрілка спідометра подолає через 9,5 с після старту, а щоб досягти 300 км/год необхідно всього за 23,6 с. Заявлена ​​максимальна швидкість – 317 км/год.

Універсал із посадковою формулою 2+2 є найпрактичнішим SL, який можна купити за гроші. Вищий кузов Shooting Brake та відсутність механізму відкидного даху дозволили суттєво збільшити місця для багажу. У комплекті з машиною пропонується ексклюзивний набір дорожніх сумок, для оздоблення яких застосовується та ж шкіра, що й для оздоблення салону. В інтер’єрі Brabus Masterpiece, виконаному в сіро-чорній гамі, використані м’яка шкіра, алькантара та вуглепластик.

/
Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів - Фото 5
Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів - Фото 6
Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів - Фото 7
Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів - Фото 8
Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів - Фото 9
Brabus показав універсал Rocket GTS за мільйон доларів - Фото 10

Brabus Rocket GTS оцінили в 945 762 євро ($ 1024 553). Скільки таких автомобілів буде виготовлено, у компанії не повідомили.

Джерело матеріала
loader