Без скотчу і вати: як утеплити дерев'яне вікно на зиму, дієві методи
Без скотчу і вати: як утеплити дерев'яне вікно на зиму, дієві методи

Без скотчу і вати: як утеплити дерев'яне вікно на зиму, дієві методи

З приходом холодів, питання, чим заклеїти дерев'яні вікна від холоду, неабияк актуальне.

Ви дізнаєтеся:

Багато людей надають перевагу дерев'яним вікнам через їхній класичний вигляд та здатність зберігати тепло у приміщеннях. Однак з часом вони можуть втратити герметичність і постає питання, чим можна заклеїти вікна, щоб не дуло. Про це розповіли користувачі Reddit.

Перше, що треба зробити, коли постає задача, як утеплити вікна, щоб не дуло - це провести повну інспекцію стану вікон. Перевірте, чи немає видимих тріщин або деформацій, які могли б призвести до утворення щілин.

Далі потрібно обрати один із найпростіших способів, як утеплити вікна у мороз. Наприклад, замінити старий ущільнювач. З часом старі ущільнювачі можуть втратити свою еластичність. Замініть їх на нові, силіконові чи гумові, які забезпечують герметичність і мають високий ступінь захисту від холоду.

Ще один варіант, чим закласти щілини у дерев'яних вікнах на зиму - це використати плівку для утеплення вікон. Прозору плівку наклеюють на раму з внутрішньої сторони вікна, створюючи додатковий повітряний прошарок, який утримує тепло.

Теплий клей - ще одне швидке рішення для тимчасового утеплення дерев'яних вікон, яке забезпечить міцне кріплення плівки або інших матеріалів до рами.

Щілини можна спробувати заповнити монтажною піною або герметиком. Піна розширюється і надійно закриває всі отвори, що перешкоджає проникненню повітря.

Без скотчу і вати: як утеплити дерев'яне вікно на зиму, дієві методи
Як підготувати оселю до опалювального сезону / Інфографіка: Главред

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Читайте також про підготовку до зими:

Джерело матеріала
loader