«28 років потому»: Ральф Файнс розкрив нові подробиці сюжету та повідомив, що вже знято два фільми трилогії
«28 років потому»: Ральф Файнс розкрив нові подробиці сюжету та повідомив, що вже знято два фільми трилогії

«28 років потому»: Ральф Файнс розкрив нові подробиці сюжету та повідомив, що вже знято два фільми трилогії

Актор Ральф Файнс розповів нові подробиці про майбутню трилогію «28 років потому», яка продовжить франшизу про зомбі-апокаліпсис після майже двох десятиліть перерви.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! «28 років потому»: Ральф Файнс розкрив нові подробиці сюжету та повідомив, що вже знято два фільми трилогії - Фото 1

«Це трилогія, з якої вже знято два фільми», — розповів (через Deadline) Файнс виданню IndieWire.

За словами актора, сюжет розгортається через 28 років після початку страшної епідемії. Британія населена зараженими людьми, які перетворилися на жорстоких, скажених істот. Вціліли лише кілька незаражених спільнот. У центрі історії — юний хлопець, який шукає лікаря для своєї матері, що помирає. Він веде її мальовничими північними краєвидами Англії, де в лісах та пагорбах ховаються заражені. Хлопець знаходить лікаря, який спочатку здається дивним, але виявляється «силою добра».

До створення першої частини трилогії повернулися автори оригінального фільму — режисер Денні Бойл і сценарист Алекс Ґарленд.

Кілліан Мерфі, який зіграв головну роль у «28 днів потому» (2002), але не з’явився у продовженні «28 тижнів потому» (2007), повертається до ролі Джима — колишнього велокур’єра, який прокинувся після коми й виявив, що «вірус люті» спустошив Лондон. Мерфі також виступає виконавчим продюсером.

У новому сиквелі також знімаються Ральф Файнс, Аарон Тейлор-Джонсон, Джоді Комер, Джек О’Коннелл, Ерін Келліман та Едвін Райдінг.

Перша частина трилогії вийде на екрани 20 червня 2025 року.

  • «28 днів потому» (2002) — культовий фільм жахів, де звичайні люди перетворювались на агресивних інфікованих через так званий «вірус люті». Цей вірус потрапив до Лондона після того, як активісти випустили заражених мавп із лабораторії. Зараження відбувалося через кров або слину за лічені секунди, а інфіковані втрачали контроль і нападали на здорових людей у нестримному пориві насильства. Оцінка на сайті IMDb — 7,5/10, Rotten Tomatoes — 87%.
  • У продовженні «28 тижнів потому» (2007) американські військові намагалися відновити життя у Британії після епідемії. Вони створили захищену зону в Лондоні для вцілілих. Проте новий спалах вірусу призвів до ще більшої катастрофи. Фільм має 72% на Rotten Tomatoes і 6,9/10 на IMDB.
  • Особливість «вірусу люті», на відміну від класичних зомбі, полягає в тому, що заражені не помирають, а перетворюються на надзвичайно агресивних і швидких істот, які зберігають фізичні можливості людини. Вони не їдять людську плоть, а просто вбивають через неконтрольовану лють.
Джерело матеріала
loader
loader