Військовий облік: як на нього стати не за пропискою
Військовий облік: як на нього стати не за пропискою

Військовий облік: як на нього стати не за пропискою

Військовий облік: як на нього стати не за пропискою 

У ТЦК дали відповідь.

Через повномасштабну агресію РФ, в Україні триває загальна мобілізація і оголошено воєнний стан. В цей період призову підлягають військовозобов'язані чоловіки, які отримують повістки. Військовозобов'язані мають стати на військовий облік за місцем фактичного проживання, якщо воно відрізняється від місця прописки. У Telrgram-каналі Львівського обласного ТЦК СП розповіли, як це можна зробити.

У ТЦК зазначили, що громадянам, які проживають не за місцем прописки, необхідно написати заяву і встати на військовий облік за місцем фактичного проживання.

«Військовий облік – це обов’язок кожного громадянина України призовного віку. Особа зобов’язана прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки й стати на облік», – йдеться у повідомленні.

Також стати на облік у ТЦК мають українці, які зареєстровані, як внутрішньо переміщені особи (ВПО).

«Після внесення даних до єдиного реєстру за новим місцем проживання, громадянин автоматично буде знятий з обліку за старою адресою», – резюмували у ТЦК.

Раніше заступник начальника центру – начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Сергій Монукало розповів, як відбувається процедура постановки на облік 17-річних військовозобов’язаних.

Джерело матеріала
loader