В Україні через бойові дії та техпорушення без світла - 528 населених пунктів
В Україні через бойові дії та техпорушення без світла - 528 населених пунктів

В Україні через бойові дії та техпорушення без світла - 528 населених пунктів

Станом на ранок 27 жовтня через бойові дії та технологічні порушення 528 населених пунктів в Україні залишаються частково або повністю без електропостачання.

Про це повідомило Міністерство енергетики, передає Укрінформ.

«Минулої доби енергетики відновили живлення для 218 582 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 528 населених пунктів», - ідеться у повідомленні.

Зокрема за минулу добу через обстріли та бойові дії відбувались знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській та Хмельницькій областях.

У Хмельницькій області під час повітряної тривоги було вимкнено обладнання на одній із підстанцій, що призвело до знеструмлення підстанцій, побутових та промислових споживачів. Під час огляду виявлено загоряння, яке було ліквідовано. Живлення відновлено за резервною схемою.

На Дніпропетровщині внаслідок обстрілутериторії підстанції було вимкнено обладнання, через що знеструмились побутові споживачі та водоканал. Наразі живлення відновлено.

У Донецькій області бойові дії призвели до відключення повітряних ліній електропередач - без електроенергії залишились підстанція та житлові будинки.

Через атаку дронів під час повітряної тривоги на Сумщині знеструмлено підстанції, житлові будинки у двох областях, об'єкти енергетичної інфраструктури та промислові підприємства. На даний час електропостачання повністю відновлено.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 5000 МВт/год. та потужністю 1220 МВт.

У Міненерго зазначили, що підготовка до осінньо-зимового періоду проходить в умовах суттєвих пошкоджень генеруючих потужностей та мережевої енергетичної інфраструктури через масовані атаки ворога.

Як повідомляв Укрінформ, українські енергетики до початку опалювального сезону накопичили достатні запаси паливно-мастильних матеріалів.

Теги за темою
Обстріл Ремонт
Джерело матеріала
loader
loader