У Зеленського жорстко висловилися про зустріч Путіна з Гутеррішем
У Зеленського жорстко висловилися про зустріч Путіна з Гутеррішем

У Зеленського жорстко висловилися про зустріч Путіна з Гутеррішем

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що візит генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша на саміт БРІКС у російській Казані – це остаточне обнулення репутації цієї організації та її генсека.

Як передає "Хвиля", про це він сказав в ефірі телеканалу "Ми – Україна".

Проте, Подоляк підкреслив, що нині ООН не має важелів впливу на жодні ситуації у світі, тому цей візит ніяк не позначиться на війні в Україні. Він також висловив упевненість, що зустріч Гутерріша з російським диктором Путіним не мала жодного сенсу.

До того ж, за словами радника керівника ОП, в ООН шукатимуть шляхів, щоб вийти із цієї ситуації. У цілому нині ці події виглядають як остаточна деструкція ООН, як міжнародної організації.

"Більше того, ООН сьогодні не має важелів впливу на ті чи інші кризові ситуації, це вже очевидно. Вона не може зупиняти не те що війни, а маленькі ескалації. Що говорити про масштабні війни, які ми бачимо сьогодні у Східній Європі. ООН не має інструментів навіть щоб позбавити країну, яка демонстративно обнулює статут ООН, права присутності і в Раді Безпеки ООН, і в Генеральній Асамблеї ООН. Тому цей візит не впливатиме ні на перебіг подій у війні, ні на позицію Росії, ні на позицію України, ні на формування можливості провести переговори, які базувалися б на міжнародному праві", – пояснив він.

Подоляк також висловив думку, що візит генсека ООН до країни-агресора та його уклін Путіну, орден на арешт якого видав МКС, свідчить про "остаточне обнулення репутації ООН і особисто пана Гутерріша.

Нагадаємо, ЗМІ та дипломати рознесли генсека ООН Гутерріша за візит до Росії.

Джерело матеріала
loader
loader