У Китаї створили нові надпотужні акумулятори з літію та сірки
У Китаї створили нові надпотужні акумулятори з літію та сірки

У Китаї створили нові надпотужні акумулятори з літію та сірки

Потужність цих акумуляторів становить 700 ват-годин на кілограм. Про це пише портал PV Magazine.

Якою є нова технологія

Розробники переконують, що нові батареї не тільки значно перевершують за щільністю енергії наявні літій-іонні батареї, а й забезпечують істотне поліпшення як запасу ходу, так і безпеки. В акумуляторах як катод використовують сірку, а як анод – металевий літій. Ці батареї щонайменше вп'ятеро потужніші за традиційні літій-іонні.

Однак поки що ці акумулятори мають технічні проблеми, спричинені низькою електропровідністю сірки, а "ефект човника" полісульфідів літію, що розчиняються в електроліті, призводить до підвищення в'язкості електроліту, зниження іонної провідності та прискореного зниження ємності. Також стабільній роботі загрожує різниця щільності сірки та сульфіду літію. Тому зараз команда дослідників працює над подоланням цих перешкод.

Та за останні роки науковцям справді вдалося досягти суттєвих результатів, зокрема у питання провідності сірки за допомогою покриття з наноматеріалів та створили нові електролітні матеріали, які роблять акумулятор безпечнішим та довговічнішим.

Турбота про екологію – є важливою частиною корпоративних цінностей "МакДональдз". Відтак у березні 2024 року компанія анонсувала відмову від пластикових столових приборів та їх поступову заміну більш екологічними. Це дасть змогу зменшити використання пластику аж на 40 тонн щорічно!

Джерело матеріала
loader
loader