Словаччина та Угорщина консультуються про організацію інфрастурктури для Олімпійських ігор
Словаччина та Угорщина консультуються про організацію інфрастурктури для Олімпійських ігор

Словаччина та Угорщина консультуються про організацію інфрастурктури для Олімпійських ігор

Словаччина розпочала консультації з Угорщиною щодо можливості створення мережі спортивної інфраструктури, яка могла б бути використана в можливій заявці Угорщини на проведення літніх Олімпійських ігор 2036-2040 років.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Aktuality.

Це підтвердили на прес-конференції в суботу, 26 жовтня, лідер Словацької національної партії (SNS) Андрей Данко та міністр спорту і туризму Душан Кекеті.

Кекеті зазначив, що мова йде переважно про будівництво спортивної інфраструктури.

Остання також може бути використана в майбутньому.

Вони підкреслили, що темою консультацій не є намір висунути спільну кандидатуру.

"Консультації стосуються існуючої та потенційної нової майбутньої спортивної інфраструктури, придатної для організації Олімпійських ігор, яка також має потенціал для сталого розвитку", – сказав Данко.

За його словами, список словацьких спортивних об'єктів узгоджується з угорською стороною.

"Угорщина визначає, що на території Словаччини є спортивні об'єкти, які можуть бути залучені до організації Олімпійських ігор, як ті, що перебувають у приватній власності, так і футбольні стадіони в Братиславі, Дунайській Стреді або Кошице.

Не виключається будівництво нових спортивних об'єктів, які можуть вписатися в концепцію", – уточнив він.

Як зазначило видання, одним зі спортивних комплексів, який повинен належати до цієї групи "загальної олімпійської спортивної інфраструктури" в разі висунення кандидатури, є проєкт Олімпійської арени, яка повинна бути створена шляхом розширення і добудови олімпійського тренувального центру і спортивного комплексу в Шаморіні.

Кекеті уточнив, що Олімпійська арена повинна забезпечити умови для більш ніж 15 олімпійських видів спорту зі спортивними майданчиками на площі майже 5 тисяч квадратних метрів, які повинні відповідати критеріям організації міжнародних заходів.

Комплекс буде управлятися Словацьким олімпійським і спортивним комітетом (SOSC).

"Загальні інвестиційні витрати оцінюються в 31 млн євро, з яких 20 млн євро має виділити держава, решта – внесок приватного інвестора, власника нинішнього комплексу", – пояснив він.

Кекеті додав, що державні інвестиції в проєкт, який перебуває на стадії отримання дозволу на будівництво, будуть затверджені урядом найближчим часом.

Як відомо, цьогоріч Літні Олімпійські ігри завершились у Парижі, вони, зокрема, запам’яталися загрозами терактів і диверсіями.

Лос-Анджелес прийме наступні літні Олімпійські ігри у 2028 році, а Австралія планує провести їх у 2032 році в Брісбені.

У серпні прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що влада прагне прийняти Олімпійські ігри у 2040 або 2044 році.

Джерело матеріала
loader