Андрій Сибіга прибув до ПАР: мета візиту
Андрій Сибіга прибув до ПАР: мета візиту

Андрій Сибіга прибув до ПАР: мета візиту

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга прибув з візитом до Південно-Африканської Республіки. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

27-28 жовтня у Йоганнесбургу та Преторії глава МЗС України Андрій Сибіга проведе низку переговорів із високопосадовцями ПАР напередодні важливих міжнародних подій.

«В ході візиту заплановані зустрічі з міністром міжнародних відносин і співробітництва, головою комітету у закордонних справах Національної Асамблеї та іншими офіційними особами ПАР, експертною спільнотою, провідними аналітичними центрами та науково-викладацьким складом Університету Преторії, лідерами південноафриканських бізнес-асоціацій та українською громадою», – ідеться у повідомленні.

Міністр приділить основну увагу розвитку політичного діалогу та співпраці між Україною та Південно-Африканською Республікою, просуванню Формули миру як єдиного шляху до всеосяжного, справедливого та стійкого миру, взаємодії в контексті головування ПАР в Групі двадцяти у 2025 році, координації позицій напередодні низки важливих міжнародних заходів.

У відомстві додають, що візит до ПАР завершує дипломатичне турне міністра низкою арабських та африканських держав.

Також Міністр закордонних справ Андрій Сибіга під час свого візиту до Каїра звернувся із закликом до африканських та арабських країн, які поділяють відповідальність, протистояти діям російських найманців з групи «Вагнера» та спробам Кремля розширити зону нестабільності в Африці. 

Джерело матеріала
loader
loader