Росіяни вночі вдарили по енергооб'єктах на Сумщині та атакували Київ безпілотниками
Росіяни вночі вдарили по енергооб'єктах на Сумщині та атакували Київ безпілотниками

Росіяни вночі вдарили по енергооб'єктах на Сумщині та атакували Київ безпілотниками

Російські війська в ніч на 27 жовтня завдавали ударів по ряду областей, застосовуючи дрони та інші види зброї. В результаті є пошкодження критичної інфраструктури та житлових будинків, а серед мирних людей – загиблі та постраждалі.

По Києву ворог випустив близько десятка БПЛА, але всі дрони були знешкоджені на околицях міста. За даними КДВА, повітряна тривога в українській столиці тривала близько 3,5 годин. На щастя, обійшлося без жертв та руйнувань.

За даними Херсонської ОВА, російські військові потрапили до житлових кварталів населених пунктів області, у тому числі 23 приватні будинки. Також окупанти пошкодили газопровід та автомобіль. В результаті 2 особи загинули, ще 8 – отримали поранення.

На Сумщині під ударом опинилися цієї ночі енергооб'єкти в Роменському районі. За даними ОВА, окупанти запустили дрони з критичної інфраструктури. Трьох безпілотників було знищено силами добровольців.

Голова Донецької області Вадим Філашкін повідомив про двох загиблих. Жертвами російських атак стали жителі Костянтинівки та Миколаївки. Ще 9 людей в області за добу зазнали поранень. Загальна кількість жертв росіян на Донеччині подано без урахування тимчасово окупованих Маріуполя та Волновахи.

На Запоріжжі окупанти завдали ударів за останню добу 355 ударів по 10 населених пунктах. До екстрених служб надійшло 5 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Як зазначив голова ОВ Іван Федоров, мирні жителі не постраждали.

  • 26 жовтня українськими силами було збито 44 безпілотники, запущені росіянами. Загалом по наших містах та селах було запущено окупантами 98 ракет та дронів.
  • 26 жовтня армія Росії завдала ударів дронами по Києву, внаслідок чого загинула 15-річна дівчинка. Ще п'ятеро мирних людей дістали поранення.
Джерело матеріала
loader