Росіяни планують вивезти понад 300 тонн соняшнику з окупованої Луганщини - ЦНС
Росіяни планують вивезти понад 300 тонн соняшнику з окупованої Луганщини - ЦНС

Росіяни планують вивезти понад 300 тонн соняшнику з окупованої Луганщини - ЦНС

Російські окупанти мають намір "експортувати" з тимчасово окупованої Луганської області понад 300 тонн соняшнику, який "скупили" у місцевих аграріїв за заниженими цінами.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«Понад 300 тонн соняшнику росіяни планують "експортувати" з тимчасово окупованої Луганщини. Цей врожай окупанти "скупили" у місцевих аграріїв за копійки з метою подальшого вивезення у Росію, а далі у країни Африки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на співпрацю з африканськими країнами розраховує псевдоміністерство сільського господарства так званої «ЛНР».

«Така схема на ТОТ України активно “працює” ще від початку окупації. Фермерів російські окупаційні адміністрації ставлять у жорсткі рамки, коли збути свій врожай ти зобов’язаний визначеній “компанії” за фіксованою ціною», - наголосили у Центрі.

Підкреслюється, що вивезення врожаю окупантами є не лише економічним злочином проти України, а й частиною ширшої стратегії, спрямованої на підрив економічної стабільності регіону та зміцнення власної позиції у світі через торгівлю краденим українським зерном.

Як повідомляв Укрінформ, окупаційна російська влада передаємаріупольські заводи«Азовмаш» та «Азовелектросталь» російській державній корпорації «Ростех», де планують використовувати лише електропечі для переплавки краденого металобрухту у форми, зручні для вивезення.

Джерело матеріала
loader