Найбіднішим пенсіонерам перерахують виплати: коли дадуть більше грошей
Найбіднішим пенсіонерам перерахують виплати: коли дадуть більше грошей

Найбіднішим пенсіонерам перерахують виплати: коли дадуть більше грошей

В Україні анонсували перерахунок пенсій, який, зокрема, торкнеться отримувачів найнижчих виплат. Про це розповіла міністр соцполітики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону "Єдині новини".

У 2025 році на пенсіонерів очікує кілька важливих змін, зокрема щорічна індексація виплат, яка традиційно проводиться з 1 березня.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

В уряді вже заявили, що кошти у державному бюджеті на підвищення пенсій будуть, незважаючи на те, що зменшено трансферт до ПФУ із державних коштів. Підвищення пенсійних виплат залежатиме від рівня інфляції та заробітних плат, з яких сплачується ЄСВ.

Пенсія. Фото: скрін youtube

Також на літо наступного року заплановано проведення пенсійної реформи, яку найближчим часом ухвалить Верховна Рада. Одним із результатів стане підвищення виплат громадянам, які вийшли на пенсію раніше й отримують набагато менші виплати, ніж особи з аналогічних посад і таким же стажем, але пізніше, що вийшли на заслужений відпочинок.

Зазначається, що розмір підвищення залежатиме від того, скільки пенсіонер накопичив страховий стаж та кількість сплачених за період роботи внесків.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комусь збільшать пенсію, а комусь взагалі не заплатять: які зміни приготували пенсіонерам.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидія для переселенця, який тимчасово проживає у квартирі: які папірці потребує ПФУ.

Джерело матеріала
loader