Мобілізація в Україні: чи можна не показувати документи представникам ТЦК
Мобілізація в Україні: чи можна не показувати документи представникам ТЦК

Мобілізація в Україні: чи можна не показувати документи представникам ТЦК

Про це в етері "7 Каналу" розповів начальник мобілізаційного відділення ТЦК та СП Володимир Богданович, передає 24 Канал.

Що буде, якщо не показати документи представникам ТЦК

Богданович наголосив, що працівники ТЦК перевіряють дані військовозобов'язаної особи через електронні реєстри й таким чином одразу встановлюють всю необхідну інформацію.

Представником уповноваженим перевіряється особа або представником ТЦК через реєстраторів, які мають право доступу до реєстру і таку людину можна швидко встановити. Чи вона підлягає призову по мобілізації, чи в неї уточнені військово-облікові дані, чи не уточнені, чи вона перебуває на обліку і таке інше,
– зазначив він.

За словами посадовця, цю перевірку співробітники ТЦК можуть провести й на вулиці. Окрім того, працівники Нацполіції також можуть безпосередньо встановити особу і на вулицях міста, адже для цього є всі засоби технічні й можливості.

Богданович також наголосив, що у випадку, якщо людина відмовляється назвати своє ім'я, прізвище та по батькові та не хоче надавати будь-які документи, то представники ТЦК діють згідно з постановою Кабміну №560.

"Уповноважена особа відрекомендовується, пояснює, що зараз буде встановлювати особу. Особа може відмовитися або не відмовитися. Якщо особа не відмовляється, її перевіряють через ТЦК та СП і якщо особа підтверджується, у неї документи в наявності, то до неї претензій немає. Така особа відпускається", – сказав начальник мобілізаційного відділення.

Водночас якщо особа відмовилася показати документи, то далі вже з нею працює представник поліції. Однак уповноважений від ТЦК має відрекомендовуватися та виписати повістку.

Теги за темою
Новини України
Джерело матеріала
loader