Карикатуристи WP розкритикували рішення видання не підтримувати жодного кандидата у президенти США
Карикатуристи WP розкритикували рішення видання не підтримувати жодного кандидата у президенти США

Карикатуристи WP розкритикували рішення видання не підтримувати жодного кандидата у президенти США

Газету The Washington Post критикують за те, що видання вирішило не підтримувати жодного кандидата у президенти США.

Команда карикатуристів The Washington Post відреагувала на рішення газети не підтримувати жодного кандидата на президентських виборах США, створивши темний, безформний малюнок, який явно висміює гасло видання «Демократія вмирає у темряві».

Про це пише The Guardian.

Малюнок було опубліковано після того, як стало відомо, що власник газети Джефф Безос зупинив підготовлену підтримку Камали Гарріс у протистоянні з Дональдом Трампом на виборах 5 листопада. Карикатуру створила лауреатка Пулітцерівської премії Енн Телнез, відома своїми політичними ілюстраціями.

Карикатуристи WP розкритикували рішення видання не підтримувати жодного кандидата у президенти США - Фото 1

У 2000 році вона створила образ двох тодішніх кандидатів у президенти, Аль Ґора і Джорджа Буша, порівнявши їх з нудними брендами пластівців на сніданок.

«Ми маємо Gore Bran... а Буша я зобразила як Frosted Flake, бо тоді його вважали легковажним», — згадувала вона пізніше.

Рішення The Washington Post не підтримувати політичних кандидатів з'явилося невдовзі після того, як Los Angeles Times зробили подібний крок, що викликало обурення в редакціях, звільнення та скасування підписок.

Колишній редактор Post Марті Барон назвав це рішення «боягузтвом» і «моментом темряви», що, на його думку, загрожує демократії, та зазначив, що це дозволить Трампу ще більше залякувати ЗМІ, якщо він повернеться до влади.

Барон також звернув увагу на те, що редакція висловлювалася щодо виборів у Конгрес США, але зазначив, що якщо газета вважає, що читачі можуть самі робити висновки, то, можливо, не варто публікувати редакційні статті взагалі.

«Якщо їхня філософія полягає в тому, що читачі самостійно ухвалюють рішення, то не варто публікувати жодних редакційних статей. Але факт у тому, що вони вирішили не публікувати статтю цього разу, за 11 днів до виборів», — сказав Барон в інтерв'ю CNN.

Фото: Shutterstock. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader