Додаткова знижка на оплату комуналки: хто може отримати
Додаткова знижка на оплату комуналки: хто може отримати

Додаткова знижка на оплату комуналки: хто може отримати

Деякі українські родини можуть одержати додаткову знижку на оплату житлово-комунальних послуг. Про це повідомляється на сайті Харківської міської ради.

Розраховувати на додаткові соціальні гарантії можуть сім'ї, які мешкають у Харкові та виховують дітей з інвалідністю, а також онкологічними захворюваннями віком до 18 років.

Комуналка. Фото: скрін youtube

Для таких громадян збільшили розмір пільгової знижки на оплату комуналки із 20% до 50%. Крім того, їм надається додаткова соціальна гарантія у вигляді 50-відсоткової знижки на оплату теплопостачання, гарячої води, холодного водопостачання та каналізації, а також вивезення сміття та послуги з управління багатоквартирним будинком.

Люди в ПФУ. Фото: pfu.gov.ua

Зазначається, що пільга надається у рамках соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами.

Для отримання знижки слід звернутися до сервісного центру ПФУ через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду або особисто.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Варто нагадати, що право на пільги також мають багатодітні сім'ї, які виховують трьох та більше дітей. Такій категорії громадян надається знижка на комуналку у розмірі 50%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидія для переселенця, який тимчасово проживає у квартирі: які папірці потребує ПФУ.

Джерело матеріала
loader
loader