Чорний колір для ванної кімнати: чи підходить такий примхливий відтінок для цього простору
Чорний колір для ванної кімнати: чи підходить такий примхливий відтінок для цього простору

Чорний колір для ванної кімнати: чи підходить такий примхливий відтінок для цього простору

Однак варто розібратися, чи при продуманому дизайні чорний колір може створити у ванній кімнаті шикарну та вишукану атмосферу. Homes and Gardens спитали дизайнерів інтерʼєру та експертів із кольору, як можна ввести чорний відтінок у дизайн ванної кімнати.

Чи підходить чорний колір для ванної кімнати

Хоча чорний колір часто асоціюється з тьмяно освітленими просторами, насправді він може сприяти створенню вишуканих і позачасових дизайнів, особливо у ванних кімнатах.

Чорна ванна кімната – це вражаючий вибір, який одразу привертає вашу увагу, випромінюючи відчуття сміливого стилю,
– каже фахівець Дженніфер Девіс.

Часто вважається, що чорний колір зробить ванну маленькою та компактною, але правильні відтінки можуть мати зовсім протилежний ефект.

5 способів додати чорний колір до ванної кімнати

1. Оберіть чорні шпалери для ванної кімнати

Чорний – несподіваний, але чудовий колір для ванної кімнати. Залежно від простору та кількості вентиляції чорні шпалери для ванної кімнати стануть чудовим доповненням, щоб додати вашій схемі мʼякості та текстури. Вони забезпечують більшу глибину та текстуру, ніж плоска стіна, надаючи можливість експериментувати з візерунками та оздобленням.

Є кілька способів додати чорні шпалери у ванну кімнату. Наприклад, можна поклеїти їх до стіни за туалетним столиком, додаючи контраст білим стінам і шафам зі світлого дерева.


Чорні шпалери у ванній кімнаті / Фото Davis Interiors/Spacecrafting

2. Додайте дзеркала до чорної ванної кімнати

Чорний — похмурий колір, тому ванна кімната може здатися досить темною без правильних елементів дизайну. Хоча може виникнути бажання додати додаткові джерела світла, існують інші, більш декоративні способи зробити простір легшим.

Дзеркала допомагають відбивати світло в кімнаті, роблячи її яскравішою. Подумайте про вибір великого дзеркала, щоб пограти з пропорціями та масштабом кімнати,
— пропонує експерт.

Чорний колір для ванної кімнати: чи підходить такий примхливий відтінок для цього простору - Фото 1
Дзеркало у ванній кімнаті / Фото Benjamin Moore

3. Рослини у ванній кімнаті

Ванна кімната завжди є чудовим простором для кімнатних рослин – вони миттєво процвітають у вологому середовищі, додаючи до простору живий декоративний елемент. Контраст зелені особливо добре працює в чорній ванній кімнаті.

Додавання пишних зелених рослин може принести освіжаючий спалах природного кольору, пом’якшивши загальний вигляд і додавши шару яскравості.

Також можна обрати контрастні горщики для рослин – у цій схемі золоті горщики мають дуже гарний вигляд.

Чорний колір для ванної кімнати: чи підходить такий примхливий відтінок для цього простору - Фото 2
Рослини у ванній кімнаті / Фото Future/Colin Poole

4. Виберіть правильний відтінок чорного

Так само, як і білі фарби, є багато відтінків чорного, тому вибір правильного тону для вашого простору має вирішальне значення для створення затишного простору. Це гарантує створення потрібної атмосфери у вашій ванній кімнаті.

"Щоб обробка була з миттєвим ефектом і відтінком розкоші, виберіть колір із використанням глибокого похмурого відтінку. Інтенсивність кольору забезпечить витончену схему, яку можна доповнити білою порцеляною та блискучими аксесуарами, – каже фахівець.

Контраст між чорними стінами та білими акцентами прекрасно працює у ванній кімнаті. Це просте поєднання кольорів виглядає елегантним і піднесеним, з великою кількістю світла, що проникає в простір, щоб пом’якшити темні стіни.

Чорний колір для ванної кімнати: чи підходить такий примхливий відтінок для цього простору - Фото 3
Важливо обрати правильний відтінок чорного у ванній / Фото Little Greene

5. Додайте нотку елегантності за допомогою металевих аксесуарів

Одним із найпростіших, але найелегантніших поєднань є чорний і металік, особливо золоті та латунні тони. Контраст між ними виглядає позачасовим.

Світильники та фурнітура з матового золота або латуні додають нотку розкоші та тепла, створюючи прекрасний контраст на темному тлі. Ці металеві акценти не тільки підкреслюють дизайн, але й запобігають тому, щоб простір виглядав надто суворим або холодним.

Чорний колір для ванної кімнати: чи підходить такий примхливий відтінок для цього простору - Фото 4
Аксесуари додадуть елегантності в оформленні ванної кімнати / Фото Julie Geyer Studio / Country Floors & Marble Systems

Джерело матеріала
loader