Вибори в Грузії: перші офіційні дані ЦВК
Вибори в Грузії: перші офіційні дані ЦВК

Вибори в Грузії: перші офіційні дані ЦВК

Після підрахунку даних з 2206 дільниць (70.91% від загальної кількості) керівна партія Грузинська мрія набирає більше половини голосів.

Перші офіційні ЦВК Грузії після підрахунку голосів із 70,91% дільниць свідчать, що керівна партія Грузинська мрія набирає 52,99% голосів а чотири головні опозиційні блоки сумарно отримують трохи більше 38% голосів.

Як повідомив голова ЦВК, після підрахунку даних з 2206 дільниць (70.91% від загальної кількості), йдеться про такі результати:

Грузинська мрія – 52.99%;
Коаліція за зміни – Гварамія, Мелія, Гірчі, Дроа – 11.2%;
Єдність (Національний рух, Стратегія Агмашенебелі, Європейська Грузія) – 9.83%;
Сильна Грузія (Лело, За народ, Площа свободи, Громадяни) – 9.02%;
Гахарія – За Грузію – 8.22%;
Гірчі (Яго Хвічія) – 3.22%;
Альянс патріотів / Альт-інфо – 2.53%;
Лейбористська партія  0.75%.

А перші екзитполи, оприлюднені після закриття виборчих дільниць в Грузії, показують неоднозначні результати. Екзитполи, проведені на замовлення партії влади, демонструють перемогу провладної Грузинської мрії, а опитування на замовлення опозиційниї сил, свідчать, що Грузинька мрія програє вибори, а опозиційні партії отримують більшість місць у парламенті.

Раніше повідомлялося, що вибори в Грузії називають історичними, оскільки їхній результат може вказати або на майбутню інтеграцію держави з ЄС, або на зближення з Росією. Кореспондент.net докладно писав про передвиборчу ситуацію в Грузії.



Джерело матеріала
loader
loader