Українці переходять на зимовий час – коли і куди переводити стрілки годинника
Українці переходять на зимовий час – коли і куди переводити стрілки годинника

Українці переходять на зимовий час – коли і куди переводити стрілки годинника

Україна в ніч із 26 на 27 жовтня востаннє перейде на зимовий час і переведе стрілки годинника на одну годину тому.

Так, переведення годинників відбудеться традиційно в останню неділю жовтня. О 04:00 стрілки годинника будуть переведені на годину тому. На електронних пристроях та сучасних гаджетах час встановлюється найчастіше автоматично.

Переведення годинника для України може стати останнім, оскільки в липні цього року Верховна Рада ухвалила рішення скасувати сезонне переведення годинника і залишити країну на зимовому часі. Це обґрунтовано тим, що регулярний перехід на літній час завдає шкоди економіці України, яка може становити мільярди гривень. Згодом законопроєкт підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та документ направили на підпис президенту. Однак президент Володимир Зеленський поки що не підписав цей законопроєкт.

Академія наук вищої школи звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням ветувати закон про скасування переходу на "літній час". Вчені пояснили це збільшенням витрат на освітлення у вечірні години навесні, влітку та восени. Тим часом вчені Національної академії наук України підтримали скасування переведення стрілок годинника. Вони заявили, що ухвалений Радою законопроєкт відповідає інтересам України.

  • 24 жовтня кореспондент Коротко розповідав, як підготувати організм і психіку до зміни ритму і чи справді для нашої країни це останній переклад годинника.
  • 24 жовтня джерела ВВС заявили, що президент Володимир Зеленський не планує підписувати закон, що скасовує переведення годинників.
Джерело матеріала