Україна може зіткнутися із солдатами КНДР у Європі: заява Зеленського
Україна може зіткнутися із солдатами КНДР у Європі: заява Зеленського

Україна може зіткнутися із солдатами КНДР у Європі: заява Зеленського

Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні 26 жовтня попередив про можливу участь північнокорейських військових у бойових діях проти України та розповів про наслідки останніх російських обстрілів.

"Україна змушена буде у Європі фактично воювати проти Північної Кореї", – наголосив президент, пояснюючи, що Росія "бере у спільники все більше Північну Корею, і вже днями їхні солдати можуть бути на полі бою проти України".

Зеленський повідомив про трагічні наслідки російських ударів. У Дніпрі внаслідок обстрілу загинуло п'ять осіб, серед яких одна дитина, понад 20 людей поранені. У Києві від атаки дронів загинула 14-річна дівчина. Також під ударами опинилися Костянтинівка, де постраждали четверо поліцейських, Сумщина, Харківщина, Донеччина, Одеса, Запоріжжя та Херсонщина.

"Кожна така доба війни доводить лише те, що в Москві налаштовані на продовження агресії. Більше нічого вони там не хочуть", – підкреслив президент.

Глава держави наголосив на необхідності посилення міжнародної підтримки України: "Це умови, коли відсутність більш сильних рішень партнерів на підтримку України тільки спонукає Путіна вкладатись далі в терор".

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader