«Смотрящий» за Хмельницьким СІЗО пішов на угоду і задонатив 300 тисяч на ЗСУ
«Смотрящий» за Хмельницьким СІЗО пішов на угоду і задонатив 300 тисяч на ЗСУ

«Смотрящий» за Хмельницьким СІЗО пішов на угоду і задонатив 300 тисяч на ЗСУ

«Смотрящий» за Хмельницьким СІЗО пішов на угоду і задонатив 300 тисяч на ЗСУ - Фото 1

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області затвердив угоду про визнання винуватості у справі про встановлення злочинного впливу.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 24 жовтня.

Олег Корж, будучи увʼязненим в ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор» і маючи серед арештантів авторитет, за підтримки представників злочинного світу став так званим «смотрящим». У свою чергу, Корж призначив відповідальних за окремими напрямками, дільницями і корпусами СІЗО.

У серпні 2020-го в вечірній час, перебуваючи в коридорі корпусного відділення, Корж ударив кулаком у груди чергового помічника начальника СІЗО.

Після інциденту в вересні-жовтні 2020-го «смотрящий» тимчасово утримувався в ДУ «Чортківська установа виконання покарань (№ 26)». На період своєї відсутності він призначив у Хмельницькому СІЗО особу, відповідальну за «чорну бухгалтерію», і продовжував керувати установою, даючи вказівки і розпорядження по мобільному телефону.

У вироку перелічується 13 епізодів вказівок і розпоряджень Коржа у вересені 2020 року, коли він по мобільному спілкувався із вʼязнями, даючи поради щодо проведення азартних ігор, збору та розподілу коштів, вимагання грошей в інших вʼязнів та їх розподілу, відповідно до «злодійських традицій». У телефонній розмові Корж сказав довіреній особі видати наркотики наркозалежним арештантам, кажучи що неодноразово розпоряджався про таке. Також радив встановити звʼязок із увʼязненими з ДУ «Райківецька виправна колонія (№ 78)». Іншим разом вирішував питання про переведення особи з однієї злочинної касти в іншу за порушення «злодійської моралі», а також прийняв рішення про покарання винуватця.

Справу передали до суду в 2021 році. У січні 2022-го Хмельницький міськрайонний суд виніс Коржу вирок за розбій.

22 жовтня 2024 року прокурор і Корж уклали угоду в справі про злочинний вплив і заподіяння легких тілесних ушкоджень працівнику СІЗО.

В угоді враховується, що обвинувачений також сприяв у встановленні обставин злочину, скоєного за попередньою змовою з іншою особою, яку з серпня 2020 року призначив у статус так званого смотрящого за «чорним» тобто відповідального за «чорну бухгалтерію». А ше він передав на потреби Збройних Сил України 300 тисяч гривень.

Коржа засудили до 7 років тюремного покарання із конфіскацією всього майна.  Але з прокурором вони домовилися, що суд має зарахувати у відбуття покарання майже 5 років, відбутих в умовах попереднього увʼязнення.

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader