Штучний інтелект і дезінформація: як рф намагається дискредитувати Камалу Гарріс перед виборами
Штучний інтелект і дезінформація: як рф намагається дискредитувати Камалу Гарріс перед виборами

Штучний інтелект і дезінформація: як рф намагається дискредитувати Камалу Гарріс перед виборами

Росія активно використовує штучний інтелект для створення фейкових відео з метою дискредитації віцепрезидентки Камали Гарріс.

За даними Центру аналізу загроз Microsoft, відеоролики, згенеровані штучним інтелектом, містять неправдиві звинувачення і спрямовані на підрив її передвиборчої кампанії.

Одним із прикладів є відео, де Гарріс неправдиво звинувачують у браконьєрстві в Замбії. Незважаючи на те, що більшість таких відео не отримують значної популярності, деякі з них все ж встигають набрати мільйони переглядів. Так, відео з неправдивими звинуваченнями щодо губернатора Міннесоти Тіма Волза за перші 24 години після публікації на платформі X набрало понад 5 мільйонів переглядів.

Аналітики наголошують, що використання штучного інтелекту дає змогу створювати реалістичні, але повністю вигадані матеріали, які здатні ввести в оману значну частину громадськості.

Кампанії дезінформації, спрямовані на підрив довіри до кандидатів на виборах, не є новими для США. Ще у 2016 році росію звинувачували у втручанні в американські вибори, що призвело до запровадження санкцій. Однак використання штучного інтелекту для створення фальшивих відео виводить ці атаки на новий рівень.

Не залишився осторонь і Китай. За даними Microsoft, китайські оперативники націлилися на кандидатів у Конгрес від Республіканської партії, які виступають із критикою Китайської Народної Республіки. Зокрема, група Taizi Flood поширює антисемітські повідомлення та звинувачення у корупції.

У звіті Microsoft також згадується про активність іранських груп, які поширюють заклики бойкотувати вибори через підтримку кандидатами Ізраїлю.

Джерело: thehill.

Останні новини:

Гарріс у разі перемоги змінить політику щодо України: експерт розповів, як демократка сприймає війну.

«Підтримка» Гарріс від Путіна: експерти розповіли, навіщо Кремль хвалить демократів.

Гарріс може програти вибори через Нетаньяху: експерти розповіли, як Ізраїль використовує війну проти демократів.

Джерело матеріала
loader