Що робити, якщо на ноутбуці швидко сідає батарея: просте рішення
Що робити, якщо на ноутбуці швидко сідає батарея: просте рішення

Що робити, якщо на ноутбуці швидко сідає батарея: просте рішення

У багатьох швидко розряджається ноутбук, але це з легкістю можна виправити.

Ви дізнаєтесь:

Ситуація, коли швидко розряджається ноутбук, знайома багатьом користувачам. Якщо раніше ваш пристрій довго тримав заряд, але раптом почав швидко розряджатися, це може свідчити про проблеми, які потребують уваги.

На Reddit користувачі розповіли, як подивитися, що розряджає батарею ноутбука та що з цим робити, щоб продовжити його час роботи.

Найпростіший спосіб, як дізнатися, що витрачає батарею на ноутбуці - це скористатися вбудованими інструментами діагностики або додатковими програмами.

Наприклад, Windows 10 та 11 мають вбудовану функцію звіту про енерговитрати. Щоб скористатися нею, відкрийте командний рядок (натиснувши Win + R та введіть cmd), а потім введіть команду powercfg /batteryreport. Це створить звіт про використання батареї, в якому буде показано, які програми та процеси найбільше впливають на її витрату.

Коли ж ви вже знайшли причину, постає питання, а що робити, якщо ноутбук погано тримає заряд? У такому випадку є декілька лайфхаків, як зберігати автономність:

Також можна розглянути варіанти, як знизити витрати батареї ноутбука, а саме:

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader