В Росії розбилися відразу два вертольоти
В Росії розбилися відразу два вертольоти

В Росії розбилися відразу два вертольоти

В Росії розбилися зразу два вертольоти

У Керченській протоці зазнав аварії військовий вертоліт, повідомив близький до ВКС Росії канал Fighterbomber. Спочатку він написав, що йдеться про Ка-27, що належить морській авіації, зазначивши, що, за попередніми даними, причиною катастрофи стала відмова техніки.

Потім повідомлення було двічі відредаговано, зазначає видання The Moscow Times. Спочатку модель було виправлено на “Ка-52”, а потім автор заявив, що “за типом вертольота поки незрозуміло”. Про долю екіпажу інформації немає.

Ка-27 – це корабельний багатофункціональний вертоліт, створений для виявлення, відстеження і знищення підводних човнів та надводних цілей.  Ка-52 “Алігатор”  призначений для знищення танків, броньованої і звичайної бойової техніки, живої сили і повітряних цілей. Він забезпечений 30-міліметровою автоматичною гарматою, блоками некерованих авіаційних ракет і може нести різне кероване озброєння.

Ка-52 – єдиний у світі вертоліт із системою катапультування. За підрахунками ORYX, загалом c початку війни Росія втратила щонайменше 61 таку машину.

Також у суботу зазнав аварії вертоліт Мі-2 санітарної авіації. Він розбився в Даровському районі Кіровської області. На борту були пілот і три медики. За даними МНС, усі четверо загинули. Прокуратура розпочала перевірку за фактом НП. Це вже друга аварія вертольота санавіації за тиждень. 22 жовтня така сама машина здійснила жорстку посадку в окрузі Бор Нижегородської області. Постраждали п’ятеро людей, четверо з них були госпіталізовані у важкому стані;

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader