Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК
Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК

Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК

Військовозобов'язані українці, які оновили дані у додатку "Резерв+", почали отримувати повідомлення про порушення військового обліку з вимогою з'явитися до ТЦК. З чим це пов'язано та якими наслідками загрожує, розповів адвокат Роман Симутін у коментарі "ТСН".

Адвокат заявив, що українські чоловіки почали отримувати повідомлення про порушення військового обліку, незважаючи на те, що вчасно оновили дані в "Резерв+". Він зазначив, що про кілька таких випадків знає особисто.

"Резерв+", скріншот: Facebook

За припущеннями правозахисника, ймовірно, частина чоловіків не проходила ВЛК, і тому їх зарахували до лав порушників. Водночас він додав, що повідомлення про порушення правил військового обліку можуть мати неприємні наслідки. Наприклад, під час перевірки документів на блокпості або під час зустрічі з ТЦК у громадських місцях.

"Коли людина, наприклад, на блокпосту показує витяг з Резерв+, то перевіряючий дивиться в "Оберіг", де так само є стрічка про порушення правил військового обліку. А це формальна підстава для затримання", - пояснив Роман Симутін.

ТЦК. Фото: скрін youtube

При цьому факт своєчасного оновлення військово-облікових даних не матиме значення – представники ТЦК чи поліція матимуть право доставити чоловіка до військкомату.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, жодної "бусифікації": кого можуть мобілізувати лише добровільно.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, штраф від ТЦК можуть скасувати: які помилки військкоматів йдуть на користь українцям.

Джерело матеріала
loader