Мають "ідею фікс": навіщо росіяни збільшують кількість поліції на окупованій території
Мають "ідею фікс": навіщо росіяни збільшують кількість поліції на окупованій території

Мають "ідею фікс": навіщо росіяни збільшують кількість поліції на окупованій території

Співзасновник Інституту стратегічних досліджень та безпеки Павло Лисянський розповів 24 Каналу, що на думку росіян, не може поліцейський, який раніше мешкав на окупованих територіях, ефективно здійснювати свої повноваження в окупаційної поліції. А також чинити репресії проти місцевого населення.

Росіянам потрібно зачистити всіх місцевих поліцейських

"Окупанти мають "ідею-фікс", довести, щоб на 100 людей було 1000 поліцейських", – пояснив він.

Це дуже високий кількісний показник, вважає Лисянський, тому що навіть в самій Росії він нижчий. Насправді це не такі аж недосяжні цифри. Таку кількість поліцейських можна набрати.

Однак для цього потрібно залучати місцеве населення, а окупанти їх навпаки звільняють з поліції. Виходить, що вони місцевим не довіряють, вважаючи їх ворогами і зрадниками. Тому росіяни заселяють ці території поліцейськими з інших регіонів.

Водночас конфісковані у місцевого населення квартири, в першу чергу можуть бути розподілені між чиновниками і силовиками. В Росії ухвалили відповідний закон.

Росіяни тому і використовують це як заохочувальний момент: якщо в інших регіонах на житло треба заробити, то тим, хто приїде на окуповану територію, одразу отримає квартиру,
– зазначив співзасновника Інституту стратегічних досліджень та безпеки.

Також в Росії прийняли ще один закон, відповідно до якого на окупованих територіях якийсь лейтенант може заступати на вищу посаду. Проте у себе вдома, в Росії, він не зміг би зробити такий стрімкий кар'єрний стрибок.

Якщо поглянути на склад так званих міністерств МВС окупантів на захоплених територіях, то на посадах вищого керівного складу – так званого міністра та його 4 – 5 заступників – не знайдете жодної людини з окупованих територій. Їх всіх зачистили,
– пояснив Павло Лисянський.

Все керівництво складається виключно з громадян Росії.

Росіянам потрібно зачистити всіх поліцейських, які мешкали на цих територіях, і найняти нових з інших регіонів. Це як у в'язниці, де є "ув'язнені" – місцеві мешканці – і "наглядачі" – громадяни Росії, що приїхали на окуповані території,
– відзначив він.

Зауважимо, що мешканців окупованих територій чекає важка зима, адже там є критичні проблеми з опаленням та водопостачанням. Окупанти повністю провалили підготовку до опального сезону. Тому місцеві жителі змушені виїжджати із захоплених росіянами територій.

Теги за темою
Росія поліція Окуповані території
Джерело матеріала
loader