Reuters: китайські хакери атакували телефони штабу Камали Гарріс
Reuters: китайські хакери атакували телефони штабу Камали Гарріс

Reuters: китайські хакери атакували телефони штабу Камали Гарріс

ФБР і CISA розслідують несанкціонований доступ до телекомунікаційної інфраструктури.

Китайські хакери, які отримали доступ до системи Verizon, націлилися на телефони, які використовували люди, пов'язані з кампанією кандидатки в президенти США від Демократичної партії Камали Гарріс.

Про це пише Reuters з посиланням на джерело.

Раніше були повідомлення, що кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп і його соратник Джей Ді Венс теж могли зазнати атак від китайських хакерів. Reuters не змогло підтвердити ці повідомлення.

The New York Times повідомило, що слідчі працюють над тим, щоб з’ясувати, які комунікації, якщо такі були, були отримані від Трампа та Венса.

Стівен Чунг, директор комунікацій кампанії, заявив, що віцепрезидентка Гарріс підштовхнула Китай і Іран до атак на інфраструктуру США, щоб не допустити повернення Трампа на посаду.

Посольство Китаю у Вашингтоні, зазначивши, що воно не знає про конкретну ситуацію, заявило, що Китай виступає проти кібератак і кібершахрайства в усіх формах.

«Президентські вибори — це внутрішні справи США. Китай не має наміру і не буде втручатися у вибори в США», — сказав речник посольства, коли його попросили прокоментувати ситуацію.

Кампанія Гарріс не відповіла на запити щодо коментарів.

ФБР і Агентство з кібербезпеки та інфраструктурної безпеки США заявили у п’ятницю, що розслідують несанкціонований доступ до комерційної телекомунікаційної інфраструктури з боку осіб, пов'язаних із Китаєм. У спільній заяві цих агентств не було названо цілей інциденту.

Найбільша телекомунікаційна компанія США Verizon повідомила, що працює з правоохоронними органами.

Нагадаємо, Білий дім сформував надзвичайну групу для боротьби з кібершпигунством Китаю.

Також у звіті Microsoft йшлося про те, що Росія дедалі частіше залучає кіберзлочинців для кібератак на супротивників.

Фото: Reuters.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Китай вибори в США
Джерело матеріала
loader
loader