Ціни на овочі: в Україні подешевшала капуста
Ціни на овочі: в Україні подешевшала капуста

Ціни на овочі: в Україні подешевшала капуста

Ціни на овочі: в Україні подешевшала капуста

Аналітики назвали причини.

Цього тижня в Україні спостерігається тенденція до зниження цін на білокачанну капусту. Це пов'язано з надлишком продукції на ринку. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Так, станом на 24 жовтня, ціни на капусту коливалася в межах від 15 до 23 грн/кг ($0,36-0,56/кг), що в середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. За словами учасників ринку, широкий діапазон цін появ'заний з різними якісними характеристиками пропонованих овочів.

Аналітики підкреслили, що більшість господарств ще продовжують активні збиральні роботи, що призводить до зростання пропозиції капусти на ринку.

«Водночас попит на цю продукцію залишається вкрай низьким. Компанії та роздрібні мережі готові вести закупівлі виключно дрібним оптом, посилаючись на дуже обмежений термін реалізації, оскільки більшість фермерів пропонують до продажу капусту невисокої якості», – йдеться у повідомленні.

Експерти зазначили, зараз ціни на білокачанну капусту в Україні в середньому у 2,9 раза вищі, ніж за аналогічний період 2023 року.

Учасники ринку не виключають, що ціни на капусту будуть знижуватися, оскільки багато господарств завдяки покращенню погодних умов активно ведуть збирання врожаю.

Нагадаємо, що в Україні зросла ціна на один з базових овочів.

Джерело матеріала
loader