Готували підриви і пожежі: у Польщі викрито міжнародну диверсійну групу
Готували підриви і пожежі: у Польщі викрито міжнародну диверсійну групу

Готували підриви і пожежі: у Польщі викрито міжнародну диверсійну групу

Діяльність групи полягала у скоєнні диверсійних дій та актів саботажу, пов’язаних з пересиланням кур’єрськими компаніями посилок з прихованою всередині вибухівкою та небезпечними матеріалами.

У Польщіправоохоронці затримали чотирьох людей за підготовку та здійснення міжнародної диверсійної діяльності. Фігуранти готували пошкодження промислових об’єктів, критичної інфраструктури та підпали.

Про це повідомила Національна прокуратура Польщі.

Мазовецьке відділення департаменту боротьби з організованою злочинністю та корупцією Національної прокуратури у Варшаві разом з Агенцією внутрішньої безпеки Польщі проводять розслідування "щодо участі в діяльності зовнішньої розвідки в Польщі та інших країнах-членах ЄС шляхом вчинення диверсійних дій".

Там уточнили, що ці диверсійні дії полягають у пошкодженні промислових об’єктів та критичної інфраструктури у вигляді аеропортів, літаків і транспорту, а також розпалюванні пожеж з використанням кур'єрського транспорту із самозайманням.

Розслідування було розпочато 5 серпня 2024 року. Протягом нього було затримано, висунуто обвинувачення та тимчасово арештовано чотирьох причетних до діяльності викритої міжнародної диверсійної групи. Ще двох зловмисників оголошено в міжнародний розшук.

В Польщі у взаємодії з правоохоронними органами інших країн ЄС проводяться інтенсивні заходи, аби встановити повне коло причетних до діяльності цього злочинного угруповання.

Як зазначається, діяльність групи полягала у скоєнні диверсійних дій та актів саботажу, пов’язаних з пересиланням кур’єрськими компаніями до країн ЄС і Великої Британії посилок з прихованою всередині вибухівкою та небезпечними матеріалами, які самозаймалися або детонували під час транспортування.

Мета групи також полягала в тому, щоб перевірити канал передавання для цього типу посилок, які зрештою повинні були відправлятися до США та Канади.

До слова, нещодавно голова МЗС Польщі Радослав Сікорський звинуватив Росію в гібридних атаках на його країну та пригрозив видворити послацієї держави.

  • Знешкоджено агентуру ФСБ, яка готувала підпали торгових центрів у ЄС та Україні (фото)
  • У РФ створили секретний спецпідрозділ для морських диверсій — CNN
  • Закликали Путіна "розібратись з Україною": у Польщі судитимуть фермера з дочкою за вихваляння війни
Джерело матеріала
loader
loader