Двом «воєнкорам днр», повідомлено про підозру, - Донецька облпрокуратура
Двом «воєнкорам днр», повідомлено про підозру, - Донецька облпрокуратура

Двом «воєнкорам днр», повідомлено про підозру, - Донецька облпрокуратура

Двом «воєнкорам днр», які знімають пропагандистські сюжети на користь окупантів, повідомлено про підозру. Про це інформує Донецька обласна прокуратура у Телеграмі.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури «воєнкорам» заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

У 2022 році двоє жителів Донецька та Макіївки підтримали повномасштабне вторгнення РФ в Україну. «Чоловіки вступили до лав «управління народної міліції днр». Отримавши псевдопосади воєнкорів у пресслужбі фейкового правоохоронного органу, вони почали брати участь у пропагандистських заходах на підтримку «сво», - повідомляють у прокуратурі.

Так, житель Донецька під час «відряджень» до тимчасово окупованих населених пунктів Херсонської області поширював у Телеграмі інформацію щодо проведення там фейкового референдуму. Його «колега» з Макіївки знімав відеосюжети і створював інший інформаційний контент, що транслювався у соцмережах. У своїх відеозвітах і «фронтових щоденниках» вони використовували фейки про ЗСУ.

Обидва «воєнкори» перебувають у розшуку. Досудове розслідування проводило Головне управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

У серпні Служба безпеки України зібрала доказову базу на першого заступника керівника адміністрації президента Росії Сергія Кірієнка та заочно повідомила йому про підозру за сприяння війні проти України. Кірієнко вже багато років є довіреною особою диктатора Путіна та входить до його найближчого оточення. Після початку повномасштабного вторгнення Росії Путін призначив Кірієнка «куратором» тимчасово захоплених частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Там «довірена особа» російського диктатора координує діяльність окупантів, зокрема він є уповноваженим на координацію медіа-ресурсів Кремля, які нав’язують ідеологію рашизму на тимчасово захоплених територіях.

Фото: тг-канал Донецької облпрокуратури

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
СБУ Донецька область окупація Прокуратура ДНР Донецьк
Джерело матеріала
loader